NU kolekcija miješalica osvaja sedmu međunarodnu nagradu za dizajn u manje od godinu dana


Nakon Red Dot, BDNY, Monocle, Iconic Awards, Dezeen i Good Design nagrada, Nu osvaja još jedno prestižno međunarodno priznanje.  

Nu osvaja iF DESIGN AWARD 2024, svjetski poznatu nagradu za dizajn koju dodjeljuje iF International Forum Design GmbH, najstarija nezavisna dizajnerska organizacija sa sjedištem u Hannoveru u Njemačkoj. 

Originalna i živopisna kolekcija slavina s više opcija ručki i završnih obrada impresionirala je žiri od 132 člana neovisnih stručnjaka iz cijelog svijeta. Konkurencija je bila žestoka, s gotovo 11.000 radova koji su se natjecali za priznanje iz 72 zemlje. 

Nu je postao najnagrađivaniji proizvod u povijesti Roca brenda, osvajajući ljubitelje dizajna diljem svijeta. Od prvog prikazivanja u Frankfurtu prošle godine, dizajn je dobio nekoliko prestižnih međunarodnih nagrada, učvrstivši svoju poziciju vrhunskog proizvoda. 

S hrabrim pristupom bojama i snažnim aspektom održivosti, ova živahna kolekcija nadahnuta mediteranskom paletom utjelovljuje nasljeđe i vrijednosti Roca brenda. Marc Viardot, globalni direktor dizajna i marketinga tvrtke Roca, zadovoljan je priznanjem koje je Nu dizajn dobio: "Iako osvajanje nagrada nije naš primarni cilj, snažno priznanje ovog odvažnog, ali veselog dizajna iz Španjolske doista je motivirajuće." 

Boja doziva 

Vizionarski pristup dizajnerice Inme Bermúdez očit je u pažnji posvećenoj ručkama koje prepoznatljivim oblicima kombiniraju inovaciju s održivošću. Od zaobljene konture Dome do gracioznog oblika Pin, do teksturirane površine Stripes, svaka ručka odiše svojim jedinstvenim šarmom. Inma Bermúdez naglašava vitalnost kolekcije, čiji je cilj unijeti radost u svakodnevna iskustva, sa suptilnim elementima dizajna, kao što su indikatori tople i hladne vode koji izazivaju osmijeh. 

Inovacija kolekcije Nu proteže se i na prakse održivosti. S perlatorom diskretno integriranim u slavinu i Cold Start sustavom pokretanja, Nu učinkovito smanjuje potrošnju vode pri svakoj upotrebi, smanjujući nepotrebne emisije CO2. Osim toga, ukidanje jednokratne plastike u ambalaži i europska proizvodnja kolekcije pridonose nižem ukupnom ugljičnom otisku. 

Odvažne, a da nisu kričave, elegantne boje kolekcije dodaju nešto uistinu jedinstveno katalogu slavina Roca brenda. Isto tako, Nu je svestrana kolekcija, koja arhitektima i dizajnerima interijera pruža izbor za nadopunu njihovog osobnog stila.

Studio Inma Bermúdez 

Inma Bermúdez (Španjolska, 1977.) i Moritz Krefter (Njemačka, 1978.) dva su lica – konkavno i konveksno – iza kolekcije Nu. "Moritz je milimetar, savršenstvo, tehnika", kaže Inma. “Inma je forma, jezik, koncept”, odgovara Moritz. Sa studijem i domom u Valenciji, od 2007. rade za tvrtke širom svijeta, stvarajući emotivne objekte koji ne gube iz vida svoju funkciju. Njihovi projekti spajaju njemačku bit s mediteranskim svjetlom, humorom, ironijom, jednostavnošću i poštovanjem prema okolišu. Njihova predanost održivosti diktira budućnost i sve češće i sadašnjost, koju zamišljaju kao poštovanje materijala, proizvoda i procesa. 

Nagrade u središtu pozornosti 

  • Monocle Design Awards dodjeljuje priznanje za 50 najboljih objekata, mjesta i dizajnera koji su privukli pozornost renomiranog časopisa u prethodnoj godini. 
  • Utemeljena prije više od 60 godina, Red Dot Award jedno je od najvećih dizajnerskih natjecanja u svijetu i međunarodni marker dobrog dizajna. 

  • U organizaciji Njemačkog vijeća za dizajn, Iconic Awards dodjeljuju se onima koji stvaraju nove ideje u kategorijama arhitekture, koncepta, komunikacije, interijera i proizvoda. 

  • The Good Design® Award, koju dodjeljuju Chicago Athenaeum Museum of Architecture i Design and Metropolitan Arts Press Ltd., vrhunac je izvrsnosti dizajna, odajući počast proizvodima koji pomiču granice inovacije i izazivaju poštovanje. 

  • Best of Boutique Design New York (BDNY) vodeći je sajam i konferencija zajednice boutique dizajna u ugostiteljstvu.  

  • Godišnji program dodjele nagrada utjecajne web stranice za arhitekturu i dizajn Dezeen izdvaja najbolje projekte arhitekture, interijera, dizajna i održivosti, kao i studije, arhitekte i dizajnere koji stoje iza nekih od najiznimnijih radova na tom području. 

  • Utemeljena u Njemačkoj 1954. godine, iF DESIGN AWARD je vjesnik kvalitete i izvrsnosti koji uživa povjerenje potrošača i dizajnerske zajednice. 

Roca 

Roca je tvrtka posvećena dizajnu, proizvodnji i prodaji kupaonskih proizvoda za arhitekturu, građevinarstvo i uređenje interijera. Osnovana 1917. godine, spaja tradiciju i znanje sa strašću za inovacijama i poštovanjem prema okolišu, kako bi zadovoljila zahtjeve kupaca i doprinijela poboljšanju dobrobiti društva. 

S održivošću kao ključnim elementom u svim svojim proizvodnim procesima i predanošću osiguravanju boljeg planeta za buduće generacije, Roca je ovu filozofiju implementirala u 170 zemalja u kojima posluje te u svojih 79 tvornica, prenoseći to svakodnevno na više od 21.000 zaposlenika. 

Ova obiteljska tvrtka tržišni je lider u Europi, Latinskoj Americi i Indiji. Također je značajno prisutan u Kini i ostatku Azije, Bliskog istoka, Australije i Afrike. Kao rezultat toga, svjetski je lider u svom sektoru. 

www.hr.roca.com 

Izvor fotografija: Klunderbie/Roca

ROCA CROATIA d.o.o.
ROCA CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Prodaja preko veleprodajnih partnera na području cijele Hrvatske. Djelujemo i na području BiH, Crne Gore i Srbije.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi