Novootvorena riva u Poreču


Porečani su konačno dočekali otvorenje novouređene rive popločane opločnicima BETON LUČKO!

Tako su novi opločnik ROMB po idejnom rješenju arhitektonaca iz ureda Kostrenčić i Krebel iz Zagreba uvrstili kao novitet u svoj proizvodni program.

Uređenje gradske rive u njenom najširem dijelu, od carinskog gata do nekadašnje gradske kavane, najveća je ovogodišnja investicija Grada Poreča-Parenzo. Radi se o vrlo zahtjevnom projektu, koji se kroz više godina razvijao, u suradnji s projektantima, gradskim upravnim odjelima i konzervatorima.

Upravo zato jer se ne radi samo o rivi, već i o integralnom dijelu porečke starogradske jezgre… Uređenjem ovog dijela rive, dovršeno je uređenje južne obale porečkog poluotoka.

Projekt uređenja cjelokupne gradske rive već je projektirano, ali je iz financijskih i praktičnih razloga odlučeno uređivati rivu dio po dio, ovisno o prioritetima.

Rivi je opločnik ROMB proizvođača BETON-LUČKO udahnuo novi život u starom, povijesnom okruženju ne remeteći i novootkriveno arheološko nalazište ostataka rive iz 15. stoljeća i još jednu senzaciju – očuvan drveni brod iz rimskog doba, izrađen tehnikom šivanja.

Već su ga i krstili – zvat će se "Porečanka", a trenutno se nalazi u procesu desalinizacije koji traje par godina, nakon čega će biti izložen u Poreču.

Otkriće, za koje kažu da je najveće u zadnjih 30 godina, prenijeli su mediji iz cijeloga svijeta, a s voditeljima arheoloških istraživanja razgovarao se i o mogućnosti da se na rivi prezentiraju otkrića…

Iz BETONA-LUČKO poručuju kako su ponosni što su bili dio ovog poprilično zahtjevnog projekta i što su ispunili očekivanja investitora – Grada Poreča, a najsretniji su što je ostvarena i ta ideja o "dnevnom boravku" gdje se domaći stanovnici susreću, opuštaju i druže…

BETON LUČKO RBG d.o.o.
BETON LUČKO RBG d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Proizvodi su dostupni u svim prodavaonicama građevinskog materijala na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi