LAUFEN I INTERNATIONAL PROPERTY AWARDS : Domaći predstavnici osvojili prestižne europske međunarodne nagrade u Londonu


LAUFEN s ponosom podržava iznimno uspješne partnere pri osvajanju najprestižnijeg svjetskog priznanja izvrsnosti u industriji nekretnina.

Već 29 godina međunarodno natjecanje u industriji nekretnina ističe najupečatljivije, inovativne i impresivne projekte i tvrtke koje posluju u različitim sektorima. International Property Awards je svjetski poznata i priznata nagrada izvrsnosti koja se dodjeljuje u kategorijama Architecture, Development, Interior design & Real estate, podijeljena na devet regija koje pokrivaju cijeli svijet.

Međunarodne nagrade dodjeljuju se profesionalcima u područjima stambenih, komercijalnih i ugostiteljskih nekretnina i predstavljaju najvišu razinu postignuća tvrtki koje djeluju u svim sektorima industrije nekretnina. Pobjednike natjecanja svake godine bira neovisni ocjenjivački sud od preko 100 stručnjaka, u svim kategorijama nagrada, od nacionalne preko regionalne do međunarodne razine natjecanja.

Dodjela European Property Awards 2022. održana je u hotelu Royal Lancaster u Londonu, pod generalnim pokroviteljstvom tvrtke LAUFEN.

"Oduševljeni smo što LAUFEN sudjeluje kao glavni sponzor za Europu i Afriku. LAUFEN je primjer temeljnih načela kvalitete i izvrsnosti u koje vjerujemo. Nadamo se da ćemo zajedno proširiti opseg nagrada i povećati prilike za naše pobjednike - rekao je Stuart Shield, predsjednik International Property Awards-a."

Među svim nagrađenim projektima u Europi našli su se i regionalni predstavnici, posebno zapaženi u kategorijama Development, Architecture i Interior design.

Dizajnerica Angelika Kolarić u kategoriji Interior design osvojila je nagradu Residential Property Interior za uređenje apartmana Golden cell u Splitu. Ovaj projekt osvojio je i nagradu Five Star - titulu najboljeg u državi i kandidata za najbolji projekt u Europi. U samo 52 kvadrata ostvarena je harmonija luksuza i udobnosti, dizajna koji poziva na hedonističko uživanje i opuštanje uz bazen s pogledom na Jadran.

"Ovaj apartman je imitacija naše prekrasne zemlje, luksuzan, udoban i jednostavan – poručuju iz tima Angelika Design."

Splitska dizajnerica interijera i produkt dizajnerica, Lea Aviani, svojim spojem modernog i tradicionalnog na projektu restorana Apetit osvojila je nagradu za Leisure Interior u kategoriji dizajna interijera.

Cilj projekta bio je mediteranski restoran u kojem se ostvaruje sklad sofisticiranog šarma prošlosti i modernih trendova. Korištene boje i materijali evociraju prirodno i opušteno okruženje prvenstveno namijenjeno uživanju u hrani i društvu.

Nakon pandemijskog straha od zatvorenih prostora, novi tlocrt je kreiran kako bi stvorio dojam kao da sjedite na mediteranskom trgu, a ne u zatvorenom prostoru. Ugođaj upotpunjava dvobojno staklo koje stvara vječni osjećaj zalaska sunca.

"Urbani prostor je namjerno uveden u eksterijer. Zauzvrat, interijer ga odražava i nadograđuje kao mizanscena stvarnog života – navodi dizajnerica."

Nagradu za Commercial High Rise u kategoriji arhitekture primili su predstavnici tvrtke Westgate Tower za projekt koji je već postao prepoznatljiv element vizure Splita. Nakon što je dosegao visinu od 135 metara, Dalmatia Tower postao je najviša zgrada u Hrvatskoj. U njoj se smjestio i prvi hrvatski AC hotel by Marriott, čije će sobe sve imati pogled na more zahvaljujući specifičnom obliku tornja.

Osim hotela, u poslovnom centru bit će smješteni regionalni uredi međunarodno priznatih IT tvrtki.

Tvrtka Dolnov d.o.o. nagrađena je za projekt Dolenčevi vrtovi u kategoriji Residential Units 20+ za razvoj novog stambenog projekta u Sloveniji.

"Najveći izazov bio je pobijediti na natječaju općine Škofja Loka, jer je projekt smješten na rubu stare gradske jezgre s puno zelenih površina i šuma. Zato smo iskoristili dvije zgrade kako bismo vizualno stvorili dopadljiv spoj starog i novog – ističu predstavnici tvrtke čiji stambene jedinice nisu smjele odskakati od 1000 godina stare arhitekture."

Ušuškan uz rijeku Savu, Beograd na vodi je monumentalni projekt urbane revitalizacije vrijedan 3 milijarde američkih dolara, s perjanicom od 42 kata – Kulom Beograd. Pažljivo odabrana umjetnička djela, teksture, brendovi i materijali u cijeloj zgradi inspirirani su rijekom Savom i duhom grada. Stoga ne iznenađuje da su nagrade Best Mixed Use Development, Best Development Marketing i Residential Development 20+ Units Serbia pripale upravo projektu Belgrade Waterfront by Eaglehills.

Ovaj projekt osvojio je i nagradu Five Star u dvije kategorije, čime je kao najbolji u državi kandidiran za najbolji projekt u Europi.

Crnogorski Luštica Bay također je osvojio Best Mixed Use Development i Five Star nagradu. Arhitektura se u zaljevu skladno stapa s prirodom, održava crnogorske kulturne korijene, a istovremeno nudi nadahnut suvremeni dizajn i funkcionalnost. Svako susjedstvo razvijeno je s individualnim dizajnerskim obilježjima, a karakterizira ih ponuda vrhunskih sadržaja.

Dijamant u kruni zaljeva je hotel The Chedi, oaza luksuza s 5 zvjezdica koja nudi sve što možete poželjeti na jugu jadranske obale.

Svi projekti opremljeni su LAUFEN kupaonskim rješenjima

"Ponosni smo na našu globalnu povezanost s International Property Awards, koji pružaju doista jedinstvenu platformu posvećenu nagrađivanju i povezivanju globalne zajednice u sektoru nekretnina, na temelju zajedničke niti uvažavanje dizajna i dodane vrijednosti unutar cijelog procesa izgradnje - rekao je Ilker Hussein, Laufenov korporativni direktor za globalne projekte."

LAUFEN, jedini isključivo europski proizvođač kupaonskih rješenja, jedan je od vodećih svjetskih proizvođača s globalnom distribucijskom mrežom. Uspješna poslovna priča o LAUFEN brendu krenula je 1892. godine, kada je ova tvrtka osnovana u gradiću Laufen blizu Basela u Švicarskoj, gdje joj je i danas sjedište - naglasila je Martina Maričić Meić, izvršna direktorica regionalnog Laufen tima.

Osobnost ovog svjetski poznatog švicarskog brenda odražava simbiozu dizajna, kvalitete i funkcionalnosti. LAUFEN surađuje s najuglednijim imenima iz svijeta dizajna, kao što su Marcel Wanders, Patricia Urquiola, Konstantin Grcic, Stefano Giovnannoni, Peter Wirz, Toan Nguyen, L+R Palomba i mnogi drugi. Njihova genijalnost pretočena je u vrhunski oblikovane proizvode i kolekcije kupaonskih rješenja koja krase interijere diljem svijeta.

www.laufen.hr

ROCA CROATIA d.d.
ROCA CROATIA d.d.
Internet adresa

Prodaja preko veleprodajnih partnera na području cijele Hrvatske. Djelujemo i na području BiH, Crne Gore i Srbije.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi