Dizalo tipa Gen2 može se smatrati ekonomski najpovoljnijim, ekološki najčišćim i najsigurnijim dizalom na svijetu


Ugradnjom dizala OTIS GeN2 dobit ćete dizalo usklađeno sa svim najnovijim standardima u svijetu dizala, kao i uštedjeti znatnu sumu novca kroz smanjenu potrošnju električne energije i smanjenu potrebu za zamjenom rezervnih dijelova te podići ukupnu vrijednost vaše nekretnine.

Dizalo je žila kucavica svakog objekta, a život u zgradama postaje gotovo nezamisliv kada je dizalo u kvaru. Ulaganje u ugradnju dizala nije investicija kojom se dizalo treba dovesti u stanje ispravnog rada u periodu od dvije godine, koliko je uobičajena garancija na novougrađeni proizvod; ugradnja dizala ulaganje je u ispravnost i pouzdanost dizala na puno dulji vremenski period, pa i više od 20 godina, koliko je prosječan životni vijek dizala.

Ugradnjom kvalitetne i pouzdane opreme korisnik može utjecati na broj zastoja dizala, kvalitetu i komfor vožnje te razinu buke koje dizalo proizvodi. Zbog navedenoga, OTIS, najveća i najstarija kompanija na svijetu u industriji dizala, razvio je dizala, komercijalnog naziva GeN2, koji objedinjuje sve navedene kvalitete. Ugradnjom dizala OTIS GeN2 dobit ćete dizalo usklađeno sa svim najnovijim standardima u svijetu dizala, kao i uštedjeti znatnu sumu novca kroz smanjenu potrošnju električne energije i smanjenu potrebu za zamjenom rezervnih dijelova, te podići ukupnu vrijednost vaše nekretnine. Dizalo tipa GeN2 može se smatrati ekonomski najpovoljnijim, ekološki najčišćim i u prvom redu, najsigurnijim dizalom na svijetu.

SMANJENA POTROŠNJA ELEKTRIČNE ENERGiJE I DO 75%

Prednosti GeN2 dizala u odnosu na ostala:

  • Pogon dizala je bezreduktorski sinkroni motor radijalne izvedbe s permanentnim magnetima na rotoru, odnosno najefikasniji motor koji se koristi u industriji, s najmanjom potrošnjom energije. Garantirana je i najbolja točnost pristajanja dizala u stanicama (+/- 3 mm), a postignuta je direktnom povratnom vezom putem enkodera (najskuplje, ali i najkvalitetnije rješenje, koristi se u robotici i alatnoj industriji – servo motori). Korištenjem remenice smanjuju se operativni troškovi dizala, jer remenica ima neograničen vijek trajanja, a užnica, koja se koristi kod konvencionalnih dizala, u prosjeku traje 7 do 10 godina.

  • Kao nosivo sredstvo koristi se fleksibilni poliuretanski remen koji ima i do 3 puta duži životni vijek u odnosu na konvencionalno čelično uže, a lakši je za 20% zbog čega se mogu koristiti manji i efikasniji bezreduktorski motori. Korištenjem remena I bezreduktorskih motora razina buke i vibracija znatno je smanjena, što je osobito značajno za prostore koji se nalaze u blizini voznog okna dizala.
  • Otisov PULSE sistem trajno (24 sata na dan) mjeri istrošenost čeličnih niti u remenu te u slučaju potrebe isključuje dizalo iz upotrebe. Niti jedan drugi proizvođač nema niti mogućnost nuđenja ove izvanredne i dodatne sigurnosti nadzora stanja nosivog sredstva dizala, a uređaj omogućuje da se remen mijenja kada je to zaista nužno, a ne kada to serviser procijeni vizualnim pregledom. Ovu povlasticu uživaju korisnici Otisovih dizala, gratis bez nadoplate.

  • Smanjena potrošnja električne energije i do 75% u odnosu na klasično rješenje i to:
    • primjenom ReGen pogona dizala, koje ovisno o odnosu težine osoba u dizalu i protuutega kretanju dizala, omogućuje da dizalo generira električnu energiju
    • ugradnjom LED rasvjete u dizalo, koja traje i do 10 puta duže i troši i do 80% manje nego fluorescentna rasvjeta s mogućnošću automatskog paljenja/gašenja svjetla kada dizalo nije u funkciji.

Otis proizvodi dizala Gen2 i u Switch verziji koja omogućuje pokretanje dizala na monofazni priključak napona (230V), a ujedno je omogućen rad dizala u slučaju nestanka napajanja putem vlastitih baterija (i do 100 vožnji).

Postojeća (stara) dizala se mogu modernizirati sistemom GeN2 koji omogućuje ostvarivanje opisanih prednosti i na postojećim dizalima i njihovo usklađivanje sa najnovijim propisima, a uz zadržavanje dijelova koje nije potrebno mijenjati.

OTIS održava više od 3500 dizala i pokretnih stepenica u Hrvatskoj

OTIS Dizala d.o.o. je hrvatska tvrtka, u 99-postotnom vlasništvu kompanije OTIS (United Technologies), za projektiranje, ugradnju, modernizaciju, popravke i održavanje dizala, pokretnih stepenica i pokretnih hodnih traka s ukupno 87 zaposlenih u Hrvatskoj. Sjedište OTIS Dizala d.o.o. nalazi se u Zagrebu. Tvrtka ima i četiri podružnice u Hrvatskoj (u Dubrovniku, Splitu, Rijeci i Osijeku), a servisna mreža je dostupna na teritoriju cijele Republike Hrvatske. Tvrtka OTIS Dizala d.o.o. ugovorno održava više od 3500 dizala i pokretnih stepenica, što iznosi ca. 20% od ukupnog broja dizala i pokretnih stepenica u Hrvatskoj.

OTIS DIZALA UGRAĐENA U 11 OD 20 NAJVIŠIH ZGRADA NA SVIJETU

OTIS je prvi i najveći svjetski proizvođač dizala te pokretnih stepenica i hodnih traka. Sa sjedištem u Farmingtonu (Connecticut), Otis zapošljava 60.000 ljudi diljem svijeta, a svoje proizvode i us -luge servisa nudi u više od 200 država. Zadnjih je godina OTIS intenzivno posvećen razvoju energetski učinkovitih i održivih rješenja, zahvaljujući kojima su mnoge zgra de dobile LEED i BREEAM certifikate. Koliko je OTIS u svijetu priznata kompanija najbolje svjedoči podatak da su upravo OTIS dizala ugrađena u 11 od 20 najviših zgrada na svijetu!

Fotogalerija (10)

OTIS DIZALA d.o.o.
OTIS DIZALA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Projektiranje, prodaja, održavanje, servis i modernizacija na području cijele Hrvatske, BIH, Slovenije, Crne Gore, Makedonije, Kosova, Albanije, Srbije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi