Brick Award 20: Priznanje arhitekturi od opeke


Održana je svečana ceremonija dodjele nagrada Brick Award, koja se ove godine prvi put održala online! Prijenos proglašenja pobjednika zajedno smo gledali iz udobnosti naših domova te se istovremeno inspirirali značajnim projektima od opeke.

„Arhitektura ima važnu ulogu posrednika jer konfigurira veze između ljudi i izgrađenog okruženja. U urbanim sredinama, posebice, vidimo potrebu za inovativnim pristupom i stvaranjem atraktivnih rezidencijalnih i radnih okruženja", primjećuje Heimo Scheuch, predsjednik Uprave društva Wienerberger.

Arhitektura se mora neprestano mijenjati koristeći nove oblike, materijale i koncepte. Osim estetskih težnji, treba zadovoljiti stroge tehničke propise i sve više zahtjeve za kvalitetom. Pitanja održivosti, kao što su energetski učinkovita gradnja i mogućnost recikliranja, danas su jednako nužna koliko i očigledna. Istodobno, ekonomičnost stanovanja je bitan aspekt kojeg treba imati na umu.

"Nagrada Brick Award nudi arhitektima iz cijelog svijeta mogućnost da predstave svoje najnovije kreativne projekte inovativne arhitekture od opeke. Njezin je cilj nadahnuti arhitekte kao i druge ljude da podijele koncepte dizajna te da istraže nove načine gradnje. U 2020. godini Wienerberger je po deveti put predstavio ovu međunarodnu etabliranu nagradu. Ove godine, 520 arhitekata je predalo rekordni broj od 644 projekta u 55 zemalja", kaže predsjednik Uprave Heimo Scheuch.

Pobjednici natječaja Brick Award 20 impresionirali su žiri hrabrim i kreativnim arhitektonskim konceptima za održive i progresivne prostore, a nagrade su osvajali unutar 5 različitih kategorija: Feeling at home (11 nominacija), Living together (10 nominacija), Working together (9 nominacija), Sharing public spaces (11 nominacija) i Building outside the box (9 nominacija).

Pogledajte inovativne koncepte i načine korištenja opeke te saznajte koji su to projekti odnijeli pobjedu na ovogodišnjem izdanju Brick Award 20!

WIENERBERGER d.o.o.
WIENERBERGER d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Proizvodi su dostupni u cijeloj Hrvatskoj.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi