BETON LUČKO uvijek korak ispred!p{margina-top:-15px;text-align:center;}. Sveučilišni kampus u Osijeku

Uz standardnu proizvodnju vibroprešanog betona, u kojoj smo se davno dokazali i pokazali, a u korist čega govore mnogi popločeni trgovi, dvorišta sakralnih objekata, vrtići, škole i šetnice diljem Hrvatske, BETON LUČKO opet korača naprijed!!! Tako su u zadnjih nekoliko izvedenih projekata u suradnji i na zahtjeve projektanata i njihovih zamisli, proizvedeni mnogi izvanstandardni specijalni predgotovljeni betonski elementi u glatkoj, pranoj ili pjeskarenoj obradi. I upravo je tu naša najveća snaga – proizvodnja nečega što nitko drugi ne može i nečega što je tehnološki teško i zamisliti… BETON LUČKO MOŽE!

Projekt „Izgradnja zgrade, infrastrukture i okoliša studentskog paviljona u sveučilišnom kampusu u Osijeku"

Na ovom vrlo zahtjevnom projektu ugrađivane su naše upete stepenice na samim vanjskim ulazima rađene iz lijevanog armiranog betona, završne fine prane obrade oker boje. Upravo ti masivni elementi upetih stepenica dali su arhitektonsko rješenje prema zahtjevu projektanata, te su se idealno uklopili u vanjsku vizualizaciju.

U hodnicima se išlo na kombiniranu izvedbu upetih ab stepenica iste oker boje, sa oblogama stepenica izvedenim u brušenoj obradi, koje su naknadno uz dodatak obloge od drveta sačinile sjedeća mjesta uz prohodno stubište. Zahtjev je bio da sve plohe trebaju biti ujednačene i ravne s dozvoljenim kontroliranim tragovima spojeva materijala. Ujedno je trebala biti ujednačena boja, kvaliteta i tekstura betona. Stoga je upravo središnji hodnik posebno dojmljiv, a osim za povezivanje prostora namjena mu je da se na njemu održavaju studentska druženja i sastanci.

Na ravnom prohodnom krovu korišten je lijevani natur beton, bez dodatne završne obrade. BETON-LUČKO je kao sudionik u dobavi materijala jako ponosan i na samu izvedbu naših materijala u prostoru, upravo stoga što je postignuto da je zgrada suvremenoga građevinskog fakulteta sve samo ne obična i predvidljiva. Ujedno je bilo i pravo zadovoljstvo sudjelovati u gradnji zgrade koja se gradi za struku i buduće kolege, jer je poznata naša dugogodišnja suradnja sa znanstvenim ustanovama.
Suradnja između tvtke BETON-LUČKO i akademskog sektora započela je još rane 1995. godine, kada se intenzivno radilo na proizvodnji predgotovljene AB ploče za zatvaranje tramvajske pruge koja je bila inovativan proizvod stručnjaka Građevinskog fakulteta, sa prof. Stjepanom Lakušićem na čelu i Betona Lučko, a čija primjena je bila u gradu Zagrebu i Osijeku…

Po svemu se čini da slavna poslovica kako su u postolara najlošije cipele u ovome slučaju neće biti potvrđena. Ono što zadivljuje jest činjenica da su svi sudionici u građenju vrlo zadovoljni i odabranim rješenjem i kvalitetom radova, ali i ugrađenim materijalima, tako da sa radošću možemo utvrditi da je BETON-LUČKO napravio dobar i funkcionalan proizvod.

Beton-Lučko na novouređenom trgu Dr.Franje Tuđmana u Zaprešiću!

Duže vrijeme se planiralo uređenje Trga dr. Franje Tuđmana u Zaprešiću. Ti planovi su krenuli u realizaciju, a prema idejnom projektu, trg je podijeljen u više cjelina, te se na njemu nalaze i prostor za rekreaciju, pozornica za manifestacije, zeleni park, šetnica, promenada i velika protočna fontana. Uređenje trga podržavali su i građani koji smatraju da naselje Sjever zaslužuje lijep središnji prostor. Uređeno je i raskrižje u blizini trga – tamošnji semafori su biti uklonjeni u korist rotora. Zaprešić je, tvrdi gradonačelnik Turk, ovim projektom, dobio još jedan prostor za manifestacije i opuštanje kakav je i Trg Ivana Pavla II.

Beton Lučko je i u ovom projektu prisutan u uređenju okoliša, ali i u posebnim izvedbama lijevanih i vibroprešanih betona na zahtjev i kroz idejno rješenje projektantske kuće Normala iz Zagreba, sa g. Romanom Šilje, dia., glavnim projektantom na čelu, te grupom stručnih suradnika. U tu svrhu iz našeg stručnog laboratorija, te uz logistiku naše specijalne proizvodnje, proizvesti će se predgotovljeni betonski elementi od bijelog betona u glatkoj i pjeskarenoj obradi. Također, iz istog materijala urediti će se i izvesti fontana pozicionirana u samom središtu trga, dok će okoliš biti popločan upravo našim velikoformatnim pločama dimenzije 80×80×10 cm.

Dugogodišnja suradnja BETONA-LUČKO sa glavnim izvođačem Mihaliček obrtom iz Zaprešića na mnogim dosadašnjim projektima, urodila je i ovoga puta uspješnom i konstruktivnom suradnjom i na ovom zahtjevnom projektu.

Fotogalerija (13)

BETON LUČKO RBG d.o.o.
BETON LUČKO RBG d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Proizvodi su dostupni u svim prodavaonicama građevinskog materijala na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi