Beton Lučko - svojom je tehnologijom pridonio osvajanju prestižne nagrade u Los Angelesu


Istaživački tim na čelu s prof.dr.sc. Stjepanom Lakušićem, dobitnik je velikog kristalnog globusa u kategoriji "Istrażivanje" za inovativni proizvod „RUCONBAR – apsorbirajuće betonske barijere za zaštitu od buke s recikliranom gumom" koji su razvili u suradnji s dvije hrvatske tvrtke, Beton Lučko iz Zagreba i Gumiimpex iz Varażdina.

Nagradu je dodijelilo Međunarodno udruženje za ceste (Interational Road Federation – IRF) 7.11.2018. u Las Vegasu.


Dugogodišnja suradnja s akademskim kadrom je urodila plodom, Beton Lučko svojom je tehnologijom pridonio osvajanju prestižne nagrade u Los Angelesu.

Iako je dodijeljena nagrada sama po sebi dostatno priznanje za doprinos u ovom području, ona istovremeno služi i kao podsjetnik da mobilnost i prometna povezanost ne bi bile moguće bez talenta i požrtvovnosti istraživača vezanih uz prometnu infrastrukturu.

Građevinski fakultet sada je član elitne skupine dobitnika nagrade za globalno dostignuće u sektoru cestovne infrastrukture (Global Road Achievement Award) čije su projekte priznale njihove kolege kao primjere izvrsnosti, inovativnosti i utjecaja na društvo u cjelini.

RUCONBAR je ekološka, visoko apsorbirajuća barijera za zaštitu od buke, čiji se apsorbirajući sloj sastoji od reciklirane gume i betona. U osnovi, to je proizvod od betona sastavljen od apsorbirajućeg i nosivog sloja.

Primjenom 40% gumenih granula dobivenih recikliranjem starih automobilskih guma u apsorbirajućem sloju, dobiven je proizvod koji predstavlja inovativno rješenje u području zaštite od buke, jedinstven na tržištu.

BETON LUČKO RBG d.o.o.
BETON LUČKO RBG d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Proizvodi su dostupni u svim prodavaonicama građevinskog materijala na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi