Atraktivno ruho bazena na Sveticama


U izgradnji ovog projekta sudjelovala je i tvrtka BETON-LUČKO, koja je svoj doprinos dala u uređenju vanjskih i unutarnjih fasada od brušenog i poliranog kulira, izradi ploča za ravni krov te dijela urbane opreme

Pogledajte kataloge, prospekte, cijene

Nakon sedam godina gradnje, bazeni na Sveticama, smješteni neposredno uz zapadnu tribinu Dinamovog stadiona, otvorili su svoja vrata na Dan Grada Zagreba 31. svibnja ove godine.

U sklopu suvremenog kompleksa bazena na Sveticama, čiji projekt rekonstrukcije potpisuje AG PLANUM d.o.o., nalaze se olimpijski bazen, mali bazen te bazen za obuku plivača, wellness oaza te fitness centar. Na krovu kompleksa nalaze se pak uređena igrališta za mali nogomet, stolni tenis i košarku. Osim toga, bazeni na Sveticama imaju i uređeno sunčalište, tribinu za 300-tinjak gledatelja, igralište za odbojku na pijesku te dječje igralište.

U izgradnji ovog projekta sudjelovala je i tvrtka BETON-LUČKO, koja je svoj doprinos dala u uređenju vanjskih i unutarnjih fasada od brušenog i poliranog kulira, izradi ploča za ravni krov te dijela urbane opreme.

Upravo su vanjske i unutarnje fasade od brušenog i poliranog kulira posebno zanimljive zbog načina izvedbe, tehnologije proizvodnje te završne obrade.

ODABIR UZORAKA

Kao prvo, prilikom odabira uzoraka odabrani su oni s fasadnim slojem kulir betona nestandardne frakcije zrna 22 – 32 mm.

Zbog odabrane krupne frakcije agregata fa-sadnog sloja I potrebne nosive armature nije bilo moguće betoniranje fasadnog elementa u jednom sloju debljine 10 cm.

Stoga je usvojeno betoniranje fasadnog elementa u dva sloja i to:

  • prvi fasadni sloj kulir betona frakcije zrna 22 – 32 mm, debljine sloja cca 4 cm
  • nakon postave armature, metalnih ovjesa i transportnih elemenata betonirao se drugi nosivi sloj betonom C30/37, max veličine zrne 16 mm, debljine sloja 8 cm.

Prelistajte online katalog

OVJES FASADNIH ELEMENATA

Zbog odstupanja položaja parapetnog zida u osi B u odnosu na projekt potrebno je bilo izraditi drugačije metalne ovjese fasadnih elemenata. Na mjestima pro laza (vrata) u osi B i H, gdje nema parapetnog zida, bilo je potrebno izraditi posebne odstojne držače fasadnog elementa do nosivog zida.

TRANSPORT I MONTAŽA ELEMENATA

Radi povećanja debljine fasadnih elemenata za 20% bio je potreban poseban transport elemenata. Zbog položaja fasadnih elemenata u unutarnjim pročeljima bazena I nemogućnosti montaže uobičajenim načinom, morale su se izraditi dodatne naprave za transport i pozicioniranje elemenata.

Unatoč tome, BETON LUČKO je uspješno savladao sve izazove pa će skorim otvorenjem bazena na Sveticama Zagrepčani dobiti četvrte po redu natkrivene bazene u gradu.

BETON LUČKO RBG d.o.o.
BETON LUČKO RBG d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Proizvodi su dostupni u svim prodavaonicama građevinskog materijala na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi