Što napraviti kada investitor prigovara na kvalitetu izvedenih fasaderskih radova, a koji su izvedeni prema dogovorenoj normi?


Radim fasadu na jednoj zgradi koja je gotova, međutim investitor se ne slaže sa kvalitetom izvedenih radova. Vide se razni prelazi pod sjenom sunca. Dobio sam norme za zgrade hrn din 18202:1997 u kojoj je opisano da se kvaliteta izvedenih radova ne gleda pod sjenom sunca i lampom nego se neravnine gledaju po ovoj normi i koje odgovaraju normi.

Nadzor na zgradi ništa ne prigovara nego samo investitor. Kako da riješim slučaj prigovora. Čim im spomenem norme svi šute, da li trebam još kakav dokument?

Slažem se sa Vama jer mi je poznata norma. Kvaliteta se može ustanoviti nakon proteka određenog vremena. Zato što materijali od kojih su rađeni zidovi kao i svi oni iz koje je rađena fasada moraju u potpunosti se prilagoditi jedni drugima.

Zato se u npr. ličilačkim radovima rade tzv. prajmeri odnosno nanosi boje koji izjednačavaju dva sloja kako bi što bolje djelovali jedan s drugim. Isto tako je bitno je li zgrada pod grijanjem ili nije.

Predlažem Vam da odvedete investitora do objekta i tipa fasade kojeg ste radili (valjda takva postoji nadam se da Vam ova nije prva) i pokažite mu svoje djelo i recite da ste radili potpuno jednakim postupkom i nema razloga da se kod njega nešto pojavi što nije kod drugih fasada. Isto tako treba isključiti namjerno otezanje investitora zbog starog dobrog plaćanja.

SUDSKI VJEŠTAK ZA GRADITELJSTVO I PROCJENE NEKRETNINA
SUDSKI VJEŠTAK ZA GRADITELJSTVO I PROCJENE NEKRETNINA
Internet adresa

{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi