Moj susjed iza kuće srušio je staru kuću, koja je bila udaljena 3-4 m od moje kuće te je sagradio novu i to prislonivši je uz moju, bez da me je pitao za suglasnost, gdje prelazi čak i među oko 15 cm.

Ministarstvo graditeljstva u Osijeku, me pismeno obavještava, da je građevinska dozvola u redu. Zato Vas molim, da mi odgovorite, kakva su moja prava, što mogu učinit, te gdje i komu se mogu obratit za pomoć ovdje u Osijeku. Unaprijed Vam se zahvaljujem.

Tu postoje dvije stvari. Ako je susjed gradio na međi morao je poštivati odredbe GUP-a grada Osijeka koji je odredio pravila kada se gradi na međi i pod kojim okolnostima. Pravila iz GUP-a potražite sami i tragajte za podacima na temelju zone u kojoj se nalazi Vaša kuća.

Ako je gradio unutar Vaše zemlje trebate putem geodete utvrditi točnu izmjeru da se vidi da li njegova kuća prelazi preko međe na Vaše vlasništvo. To Vam ne može nitko od oka reći niti inspektor niti općinari bez geodetskog elaborata. Kada dokažete da je susjed prešao među onda postupate dalje prema daljnjim pravilima.

SUDSKI VJEŠTAK ZA GRADITELJSTVO I PROCJENE NEKRETNINA
SUDSKI VJEŠTAK ZA GRADITELJSTVO I PROCJENE NEKRETNINA
Internet adresa

{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi