Što je potrebno za sudsku tužbu nastalu na stanu u prizemlju zbog curenja sa kata?


Radi se o jednokatnoj stambenoj zgradi, u suvlasništvu koja je upisana u zemljišno knjižni uložak, ali nije etažirana. U prizemlju kuće, koja ima poseban ulaz, nalazi se trosobni komforni stan, kao i na prvom katu kuće.

Dolazi do rekonstrukcije potkrovlja od stanara koji žive na prvom katu (prijavljujem građevinskoj inspekciji – čekam izlazak). Problem nastaje jer dolazi do “procurenja” u prizemlju što je vidljivo na jednom dijelu zida. Budući da namjeravam podići sudsku tužbu, za naknadu štete što trebam napraviti.

Treba napraviti osiguranje dokaza koje sud može, a i ne mora prihvatiti (zato što je rađeno vansudski). Ovakvo vještačenje sud ocjenjuje da li ga prihvatiti, ali u svakom slučaju bolje je da ga imate nego ništa. Cijena se kreće od 2 do 3.000 kn ovisno o nekoliko faktora koje se traže od ovog elaborata. Procedura je očevid na licu mjesta, foto i onda izrada elaborata.

SUDSKI VJEŠTAK ZA GRADITELJSTVO I PROCJENE NEKRETNINA
SUDSKI VJEŠTAK ZA GRADITELJSTVO I PROCJENE NEKRETNINA
Internet adresa

{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi