Prilikom razvrgnuća suvlasničke zajednice, ima li stan pravo na pripadajući dio vrta obiteljske kuće u kojoj se nalazi?


Netko ima kupoprodajni Ugovor u kojemu piše da je kupio 34 m2 stambenog prostora u stambenoj zgradi na adresi xy. Stan se nalazi u prizemlju, ispred je vrt, radi se o obiteljskoj kući sa još tri stana. Koliko tom stanu pripada vrta? (Obzirom da nigdje u Ugovoru ne stoji da je dio vrta kupljen). Napominjem, da je u tijeku sudsko razvrgnuće suvlasničke zajednice.

S obzirom da je u postupku razvrgnuće to će se točno odrediti udjeli nad posebnim cjelinama. Ako je kućni vrt trava onda je dio dvorišta a ako je popločano onda se priznaje za građevinsku površinu koja se knjiži.

Kada dobijete točan vlasnički upis znati ćete da li kućni vrt tome pripada. Ako ne pripada zatražite da se vještački napravi podjela dvorišta u bojama prema udjelima iz razvrgnuća. Ta podjela je prema udjelima iz kojih vi možete tražiti da dio vrta vi koristite. Inače takvo korištenje se mora osigurati kroz dogovor sa suvlasnicima jer Vam niko ne garantira da taj dio vrta mora pripadati Vama.

SUDSKI VJEŠTAK ZA GRADITELJSTVO I PROCJENE NEKRETNINA
SUDSKI VJEŠTAK ZA GRADITELJSTVO I PROCJENE NEKRETNINA
Internet adresa

{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi