Po kojem građevinskom koeficijentu se izračunava parkirno ili garažno mjesto? Je li kupac stana obvezan kupiti parkirno-garažno mjesto?


Namjeravam kupiti novi jednosobni stan na području grada Zagreba. Obavezno moram kupiti i pripadajuće parkirno mjesto u rasponu od 1000 do 5000 eura, a na više mjesta umjesto parkirnog mjesta u obavezi sam kupiti garažno mjesto u rasponu od 7000 do 10625 eura ovisno o investitoru.

To znatno umanjuje moje izglede za stambeno zbrinjavanje. Pregledao sam vaš prikaz građevinskih koeficijenata i nigdje nisam naišao na izračun parkirnog ili garažnog mjesta.

Pitanje: kako je mogući tako veliki raspon u cijeni garažnog mjesta, zašto mi uz mali stan od 35-40 m2 guraju garažno mjesto i da li sam uopće dužan kupiti parkirno-garažno mjesto i po kojoj zakonskoj odredbi. Očekujem odgovor.

Koeficijenti za izračun parkirnog ili garažnog mjesta se kreću od 0,25-0,60. Međutim da li se izvođači pridržavaju istih je drugo pitanje. Oni Vam nude stan ili garažno mjesto po komadu. Bez obzir na koji su način oni došli do cijene.

Koeficijenti su standard za koje je upitna zakonska obveza pridržavanja istog. Nema zakonske obveze da morate kupiti i parkirno mjesto. Probajte kontaktirati udrugu Potrošač.

SUDSKI VJEŠTAK ZA GRADITELJSTVO I PROCJENE NEKRETNINA
SUDSKI VJEŠTAK ZA GRADITELJSTVO I PROCJENE NEKRETNINA
Internet adresa

{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi