Kako riješiti problem gdje su vlasnici stanova u zgradi različiti od vlasnika zemljišta (pravne osobe) na kojoj je sagrađena zgrada?


Živimo u zgradi sa 17 stanova, dvosobni i trosobni, zgradu je kao i skoro sve u Trogiru izgradilo brodogradilište i dodijelilo svojim radnicima još davne 1965 godine. Poslije su ti stanovi prodavani zaposlenicima za neke smiješne svote.

Mi smo kupili stan prije 10 godina i imamo teretni list i taj je stan uknjižen u katastru, brodogradilište nije vlasnik toga stana kao i svih drugih, jer su te stanove ljudi otkupili i skoro svi bivši vlasnici su te stanove i prodali. Stanovi su u katastru uknjiženi pod određenim brojevima, ne znam je li to znači i da je provedeno etažiranje stanova?!

No, problem koji imamo je taj što je zemljište na kojem je izgrađena zgrada još uvijek u knjigama u vlasništvu Brodotrogira. Kako to riješiti, je li ima neki zakon na koji bi se mogli pozvati. Naime, mnoge zgrade tj. predstavnici zgrada podnijeli pismene zahtjeve i Brodotrogiru i Gradu Trogiru, ali do danas se nije ništa riješilo.

U kontaktu s uredima za planiranje rečeno mi je da su upoznati s problemom i da se radi neki UPU 1 s kojim bi se to trebalo riješiti.

Molim vas ako ste upoznati s ovakvim slučajevima da mi date savjet kako bi se ovo moglo riješiti i jesmo li mi u zgradi obzirom da su stanovi, doduše u katastru upisani kao brojevi, ispravno uknjiženi, je li to znači i etažiranje i kako riješiti problem zemljišta?

Kod Vas ima dosta prethodnih stvari koje treba riješiti prije etažiranja. Moj savjet je da se obratite iskusnom odvjetniku (koji je specijaliziran za nekretnine) kako bi Vam on, barem za početak, dao mišljenje što se sve kod Vas dogodilo.

SUDSKI VJEŠTAK ZA GRADITELJSTVO I PROCJENE NEKRETNINA
SUDSKI VJEŠTAK ZA GRADITELJSTVO I PROCJENE NEKRETNINA
Internet adresa

{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi