Kako procijeniti nekretninu koja je zavedena kao pašnjak, a u stvarnosti se koristi kao kamenolom?


Molim Vas, odgovoriti mi, kako će slijediti tok događaja u postupku procjene nekretnine: posjednik NN je imao nekretninu – zemljište pašnjak 3. klase i isti je prodao. Procjena je izvršena, pašnjak je zaveden kao poljoprivredno zemljište što je i u redu, međutim novi vlasnik otvara kamenolom, dobiva dokumentaciju za rad, radi već nekoliko godina i sad želi tu istu nekretninu prodati. Pitanje što sad napraviti s obzirom da to više nije pašnjak.

Pitanja: Kako će se izvršiti procjena? Što će se procjenjivati? Na licu mjesta je otvoreni kop, to je u stvari državno vlasništvo koje se rješava koncesijom – kako procijeniti vrijednost te nekretnine?

Nekretnina o kojoj govorite samo je dio procjene. Ovdje je važnije procijeniti ukupan posao. Što znači tržište, kupce, koliki je ukupni prihod. Sve se to može i na temelju ovakvog stanja zemljišta. Takvo nešto rade stručnjaci za ekonomiju.

SUDSKI VJEŠTAK ZA GRADITELJSTVO I PROCJENE NEKRETNINA
SUDSKI VJEŠTAK ZA GRADITELJSTVO I PROCJENE NEKRETNINA
Internet adresa

{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi