Kako etažirati kuću s osam stanova na čijoj površini je izgrađen stan bez suglasnosti suvlasnika zgrade i građevinske dozvole?


U našoj zgradi sa 8 stanova izvršen je otkup svih stanova s pripadajućim zajedničkim prostorima pa tako i praonom i sušionom rublja na terasi zgrade.

Na toj površini je jedan djelatnik bivšeg vlasnika zgrade naknadno izgradio stan bez potpisa pristanka suvlasnika zgrade i građevinske dozvole. Sada smo u postupku etažiranja zgrade pa me zanima kako sada zakonito pristupiti etažiranju objekta te ako je to omogućeno, pripadaju li i njemu ostali idealni dijelovi zajedničkih prostora, dvorišta i drugog?

Sastavni dio etažiranja je građevinska dozvola koja ima uz sebe originalne nacrte. Kada predate te nacrte (u sklopu etažnog elaborata) za dobivanje potvrde o posebnim cjelinama (koju daje nadležni Ured za graditeljstvo) ustanoviti će se da nije građeno po dozvoli. Na taj način čitava kuća neće moći biti etažirana.

Trebalo bi natjerati susjeda da legalizira taj stan i da provede čitavu proceduru jer zbog njegovog stana se čitava kuća neće moći etažirati niti upisati stanovi u zemljišne knjige.

SUDSKI VJEŠTAK ZA GRADITELJSTVO I PROCJENE NEKRETNINA
SUDSKI VJEŠTAK ZA GRADITELJSTVO I PROCJENE NEKRETNINA
Internet adresa

{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi