Kakav je postupak kod procjene nekretnina u Hrvatskoj? Tko ju provodi? Na koji način?


Suprug i ja gradimo kuću i razmišljamo i o eventualnoj prodaji. Pri tome nas naravno zanima trenutna vrijednost kuće na tržištu. Kakav je postupak kod procjene nekretnina u Hrvatskoj? Tko ju provodi? Na koji način?

Moram napomenuti da suprug i ja imamo ružno iskustvo s procjenom vrijednosti zemljišta. Platili smo izradu dviju procjena čiji se iznos razlikovao za više od 100%. Vjerojatno zbog iznosa kredita za koji se tražila procjena.

Samostalni sudski vještaci su nezavisni i profesionalni procjenitelji. To znači da ne rade niti za jednu banku ili bilo koju instituciju u Hrvatskoj. Na taj način su njihove procjene objektivne i nisu pod utjecajem bilo kakvih nalogodavaca.

Ukoliko se radi o procjeni za potrebe prodaje sudski vještak će Vam ukazati na neka pravila koja će Vam pomoći u prodaji nekretnine. Cijena procjene vrijednosti nekretnine kreće se od 2.000 do 4.000 kn (s PDV-om) zavisno od više faktora. Rok izvršenja je 3-4 dana od dana očevida.

SUDSKI VJEŠTAK ZA GRADITELJSTVO I PROCJENE NEKRETNINA
SUDSKI VJEŠTAK ZA GRADITELJSTVO I PROCJENE NEKRETNINA
Internet adresa

{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi