Je li uporabna dozvola potrebna za kupnju? Koja je dokumentacija potrebna za kupnju apartmana na moru?


Koliko je važna uporabna dozvola za nove apartmane izgrađene na moru? I koja je dokumentacija presudna za kupnju apartmana na moru, da bi kupac bio siguran da njegova investicija nije ugrožena.

Od 01.10.2007. godine niti jedna nekretnina se ne može uknjižiti bez uporabne dozvole. To vrijedi za nekretnine koje su zatražile građevnu poslije tog datuma. Za one koje su sagrađene ili se dovršavaju bitno je da imate građevnu dozvolu i vlasnički list. Dobro je da ima uporabnu dozvolu.

Ako je nema zatražite izjavu da je izvođač gradio po građevnoj dozvoli jer uporabna dozvola verificira gradnju po građevnoj dozvoli. Međutim u praksi ima puno prodanih stanova bez uporabne dozvole. U svakom slučaju prije nego se odlučite (za konkretan slučaj jer je svaka gradnja specifična) angažirajte vještaka i odvjetnika.

SUDSKI VJEŠTAK ZA GRADITELJSTVO I PROCJENE NEKRETNINA
SUDSKI VJEŠTAK ZA GRADITELJSTVO I PROCJENE NEKRETNINA
Internet adresa

{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi