Je li moguće obaviti etažiranje neizgrađenog dijela kuće tj. budućeg kata kuće i pripadajućeg dvorišta? Kako zaštiti pravo na gradnju?


Molim Vas za pomoć u vezi etažiranja i upisa vlasništva.

Baka ima kuću za odmor koja je zidana samo prizemlje + ravna betonska ploča, drugim riječima nije završena, cca 50 m2. Baka želi meni i drugoj osobi ostaviti tu kuću, tj. drugoj osobi ostaviti ovaj izgrađeni dio, a meni kat, odnosno mogućnost gradnje stana gore.

Ja bih se želio pravno zaštiti i biti vlasnik svog dijela, kako bih nesmetano gradio kat. Znači, želim izbjeći ovaj vremenski period u kojem zidam dok nisam uopće upisan nigdje. Da li je moguće obaviti etažiranje ovako neizgrađenog dijela tj. budućeg kata kuće i pripadajućeg dvorišta, te se upisati kao vlasnik, a tek potom krenuti u zidanje?

Što mi predlažete, koje mjere poduzeti?

To nije etažiranje to je tzv. PRAVO GRAĐENJA. Vi možete takva prava sačuvati na način da ih uknjižite i kada želite možete graditi. Etažirati se ne može unaprijed nego ovako kako sam rekao. Preporučam da nađete dobrog odvjetnika specijaliziranog za građevinu.

SUDSKI VJEŠTAK ZA GRADITELJSTVO I PROCJENE NEKRETNINA
SUDSKI VJEŠTAK ZA GRADITELJSTVO I PROCJENE NEKRETNINA
Internet adresa

{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi