Je li institut IGH d.d. jedina ovlaštena tvrtka u Hrvatskoj za izdavanje atesta i sukladnosti za građevinske materijale ili postoje i neke druge?


Uvoznik sam materijala za završne radove u građevinarstvu kao što su ljepila za stiropor, akrilne završne žbuke, plastične tiple za stiropor, pvc kutnici sa staklenom mrežicom, aluminijski sokl profili itd.

Materijale uvozim iz Srbije i Češke. Materijali su atestirani u Češkoj, Srbiji i Rumunjskoj. Sukladnost tih atesta sam napravio u jednoj firmi u Zagrebu koja mi odgovorno tvrdi da su ovlašteni za isto.

Moje pitanje je da li je institut IGH d.d jedina ovlaštena tvrtka u Hrvatskoj za izdavanje atesta i sukladnosti za navedene materijale ili postoje i neke druge i kome se mogu obratiti za objašnjenje i potpun odgovor. Upućujem ovo isto pitanje vama ako ste spremni i voljni mi dati pravi savjet i odgovor, ili me uputiti na pravu adresu.

Prvo saznajte točne brojeve kodova Vaših proizvoda. Gdje oni pripadaju po nomenklaturi statistike kao i uvoza. Nakon toga ćete znati gdje pripadaju Vaši proizvodi. Onda otiđite na www.hzn.hr to je Hrvatski zavod za norme, pa tamo tražite laboratorij koji ispituje ovu grupu proizvoda.

To su certificirani laboratoriji od strane DZNM za ispitivanje proizvoda. Kada budete sa njima pregovarali recite da imate ateste u tim zemljama pa zatražite još dokumentacije od principala kako bi našima platili manje jer je jeftinija nostrifikacija nego novo ispitivanje.

SUDSKI VJEŠTAK ZA GRADITELJSTVO I PROCJENE NEKRETNINA
SUDSKI VJEŠTAK ZA GRADITELJSTVO I PROCJENE NEKRETNINA
Internet adresa

{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi