Ima li dvorišni stan pravo na potkrovlje i podrum pri etažiranju glavne zgrade? Može li se provesti etažiranje dvorišta?


Kupili smo dvorišni stan koji se sastoji od prizemlja i potkrovlja s urednom dokumentacijom. Prije je to bio stan sa samo donjom etažom i potkrovljem, a stari vlasnici su 1994 dobili suglasnost i dozvolu od grada za uređenje potkrovlja u stambeni prostor pa je sada u gruntovnici upisana ukupna kvadratura stana (prizemlje i potkrovlje).

Kako se stan nalazi na istoj katastarsko cestici s prednjom zgradom, zanima nas da li imamo pravo pri etažiranju na potkrovlje i podrum u toj prednjoj zgradi? Na toj prednjoj zgradi se radila adaptacija krova i tavana financirana kreditom zavoda za stanovanje i mi smo uključeni u otplatu kredita. Također, može li se provesti etažiranje dvorišta? Naime, rečeno nam je da je kvadratura premala (300 m2) za etažiranje. Na toj katastarskoj cestici ukupno ima 6 stanova s različitom kvadraturom.

Ako Vi imate upisano u gruntovnici stan onda znači da je već provedeno etažiranje. Jer da bi se nešto etažiralo potrebno je da je upisana stambena zgrada ili neka zajednica suvlasnika.

Potrebno je da dođete do dokumenata iz gruntovnice da ustanovite pravni slijed kako je do toga došlo. Treba raščistiti vaše pravne odnose pa onda pričati o etažiranju.

SUDSKI VJEŠTAK ZA GRADITELJSTVO I PROCJENE NEKRETNINA
SUDSKI VJEŠTAK ZA GRADITELJSTVO I PROCJENE NEKRETNINA
Internet adresa

{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi