Da li se obiteljska kuća s dva stana koji imaju zajednički ulaz tretira kao jedna cjelina ili kao dva stana budući nemaju dva posebna ulaza?


Naslijedila sam sa sestrom kuću u Zagrebu koja ima dva stana, ali je zajednički ulaz. U građevinskoj dozvoli piše jednokatna obiteljska kuća. Da li je to cjelina ili bi se ako se ide na sudsku diobu razvrgnuća suvlasništva, tretiralo kao dva stana, budući nemaju dva posebna ulaza. Da li to može pogledati sudski vještak i koja je cijena njegovog izlaska na teren, samo po tom pitanju. Kuća je u istočnom dijelu Zagreba.

Sudski vještak može napraviti takvu procjenu. Procjene se kreću od 2.000 do 4.000 kn (s PDV-om) zavisno od više faktora. Cijena ovisi da li se izlazi na teren ili samo usmeno kaže ono što je zadano te mora li se raditi elaborat s mjerenjem i crtanjem.

SUDSKI VJEŠTAK ZA GRADITELJSTVO I PROCJENE NEKRETNINA
SUDSKI VJEŠTAK ZA GRADITELJSTVO I PROCJENE NEKRETNINA
Internet adresa

{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi