Da li angažirati sudskog vještaka zbog plijesni u novom stanu? Koja je cijena vještačenja štete?


Uselila sam se u novi stan u Zagrebu i ovu zimu se pojavila plijesan na dijelu zida koji dijeli jednu od soba u stanu od lifta. Primijetila sam da je taj dio zida hladniji od ostalih zidova u sobi, pa pretpostavljam da se plijesan javlja zbog kondenzacije vode iz zraka.

Investitor me uvjerava da je zgrada građena po projektu i da na taj zid nije potrebna toplinska izolacija te da se plijesan pojavila jer zgrada još “ne radi” budući da smo mi jedini useljeni stanari u zgradi.

Zanima me da li je angažman sudskog vještaka uobičajena praksa u ovakvim slučajevima? Također, zanima me okvirna cijena vještačenja.

Ta debljina ovisi o proračunu fizike zgrade. On bi morao zadovoljiti određene normative. Pitanje je samo da li je izvođač napravio po projektu. Nije mi poznato da li posjeduje uporabnu dozvolu za Vašu zgradu.

Angažman sudskog vještaka košta između 2.000 do 4.000 kuna (s PDV-om) zavisno od više faktora. Na osnovu navedenog napravi se elaborat činjeničnog stanja. Isti se može koristiti kao osiguranje dokaza u žalbama i tužbama i on je neovisan o uporabnoj dozvoli.

Isto tako je Vaš izvođač donekle u pravu jer još nije postignut puni režim korištenja zgrade. Pokušajte s određenim režimom provjetravanja. Ukoliko se to bude ponavljalo Vi u svakom slučaju napravite fotografije tako da se može i retroaktivno vještačiti jer se na fotografije stavi datum.

SUDSKI VJEŠTAK ZA GRADITELJSTVO I PROCJENE NEKRETNINA
SUDSKI VJEŠTAK ZA GRADITELJSTVO I PROCJENE NEKRETNINA
Internet adresa

{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi