Bespravno dograđen stan bez suglasnosti ostalih suvlasnika - utvrđivanje suvlasničkih omjera


Obiteljska kuća ima 100 m2, vrt i okućnica 500 m2. U kući osoba kupuje stan od 30 m2, bespravno sagradi još 60 m2 u vrtu i dvorištu bez suglasnosti ostalih suvlasnika.

Suvlasnici dižu tužbu protiv osobe koja je to napravila, sud donosi odluku da izađe sudski vještak na teren. Što to konkretno znači? Što se u tom slučaju mjeri? Što se takvim mjerenjem želi utvrditi?

Trenutno, osoba koja je kupila 30 m2 i oduvijek imala najmanje stambenog prostora u odnosu na ostale suvlasnike ima najviše stambenog prostora i nadalje se koristi zajedničkim stepenicama kako bi došla do svoga stana i naravno sa vrtom i okućnicom, tj. onime što je ostalo nakon što je nadogradila svoj stan.

To što je sud naložio zove se utvrđivanje suvlasničkih omjera prema Zakonu o vlasništvu. Na temelju udjela posebnih cjelina dobiti će se suvlasnički omjeri. Nešto slično etažiranju.

SUDSKI VJEŠTAK ZA GRADITELJSTVO I PROCJENE NEKRETNINA
SUDSKI VJEŠTAK ZA GRADITELJSTVO I PROCJENE NEKRETNINA
Internet adresa

{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi