Hidrofobna impregnacija betonskih konstrukcija, štiti od utjecaja atmosferilija, mraza i soli.

Područja primjene

STIGOKREM je hidrofobna impregnacija namjenjena za zaštitu i produljenje uporabnog vijeka novih i postojećih, prvenstveno betonskih i armirano-betonskih konstrukcija (kod izgradnje mostova, cesta, zgrada, izrade betonskih elemenata i dr.) . Pogodan je za primjenu i na ostalim mineralnim, poroznim, visokoalkalnim i gustim površinama.

Opis proizvoda

Mliječno bijela krema izrađena na osnovi silana bez otapala.

Svojstva

Duboko prodire u podlogu čak i kod gustih građevinskih materijala. Pore i kapilare su iznutra obložene, ali nisu ispunjene. Time se postiže vodoodbojnost, a zadržava paropropusnost. Otporan je na alkalije. Na površini je nevidljiv i ne stvara ljepljiv sloj. Značajno smanjuje unos vode i štetnih tvari. Otporan je na cikluse zamrzavanja-odmrzavanja i djelovanje soli. Pruža zaštitu i kod lasastih pukotina do 0,3 mm. Zbog kremaste konzistencije i tiksotropnosti gotovo je potpuno smanjen gubitak materijala kod primjene na vertikalnim površinama. Ima nizak stupanj isparavanja.

Priprema podloge

Kod novih konstrukcija najučinkovitija primjena STIGOKREMA je odmah po završetku građenja, prije početka uporabe. Između betoniranja i nanošenja STIGOKREMA treba proći najmanje dva tjedna, još bolje, ako radovi dopuštaju, četiri tjedna. Podloga mora biti suha, očišćena od grubih čestica i prašine, odmašćena i bez tragova oplatnog ulja. Oštećenja i pukotine veće od 0,3 mm treba prethodno sanirati. Prije početka radova važno je zaštititi (prekriti) neupijajuće podloge kao što su prozorska stakla, prozorski okviri i klupčice, plastičnu opremu i sl.

Nanošenje

STIGOKREM je pripremljen za upotrebu. Na veće površine najbolje ga je nanositi “airless” tehnikom (prskanjem). Na manje površine nanijeti lopaticom i ravnomjerno rasporediti koristeći kist ili valjak (od janjeće kože). Drugi slo se može nanijeti neovisno o vremenskom razmaku, ali uglavnom nije potreban. Optimalni uvjeti za izvođenje radova: temperatura podloge i okoline +5ºC do +3ºC, relativna vlažnost podloge < 75%, relativna vlažnost zraka < 85%, suho vrijeme, bez jakog vjetra. Ako za vrijeme nanošenja počne kišiti, obrađene površine pokriti i prekinuti radove.

Tretirana područja moraju biti zaštićena od kiše i poljevanja u slijedeća 24 sata. Površine koje slučajno dođu u kontakt s STIGOKREMOM treba, što je moguće brže, očistiti alkoholom ili vodenom otopinom sapuna. Očvrsli STIGOKREM se teško uklanja!

Potrošnja

Potršnja ovisi o upojnosti i vlažnosti podloge, te ju treba utvrditi testiranjem na manjoj površini materijala koji će biti obrađen. Okvirna vrijednost potrošnje je 0,2 – 0,6 l/m2 (maks. 0,8 l/m2).

Tehnički podaci

Pakiranje

Plastične kante 3 l, 5 l i 20 l.

Skladištenje

Skladištiti na provjetrenom i hladnom mjestu, na temperaturi od +5ºC do +30ºC, u dobro zatvorenoj ambalaži. Čuvati od smrzavanja! Zaštititi od izlaganja izravnom sunčevom zračenju, izvorima topline i iskrenja.

Trajnost

1 godina u originalnom tvorničkom pakiranju

Mjere sigurnosti

STIGOKREM je nadražujuć! Za detaljne informacije vidi Sigurnosno tehnički lis

STIG INŽENJERING d.o.o.
STIG INŽENJERING d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja preko partnera na području cijele Hrvatske, BiH te Crne Gore.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi