Geotekstili su materijali namijenjeni separaciji, stabilizaciji, filtraciji, drenaži i zaštiti prvenstveno u niskogradnji, ali isto tako imaju i svoju primjenu u visokogradnji. Upotreba geotekstila u građevinarstvu pokazala se u dugotrajnoj praksi kao rješenje koje štedi novac i poboljšava svojstva konstrukcije u odnosu na klasične, ranije upotrebljavane tehnike.

Primarni izazov sa kojim se susreću geotekstili u praksi, je otpornost na oštećenja u grubim uvjetima ugradnje. 95% svih oštećenja geotekstila obično nastaje tijekom same ugradnje. Samo materijali koji podnesu grube uvjete i naprezanja pri ugradnji, mogu kasnije u eksploataciji potpuno zadovoljiti funkciju za koju su bili projektirani.

DuPont™ Typar® geotekstili razvijani su i poboljšavani više od 30 godina sa ciljem da ostanu prvi i najbolji u smislu inovacije, kvalitete, izdržljivosti i cijene.

DuPont™ Typar® je proizveden od netkanih, termički spojenih polipropilenskih vlakana, a jedna od karakteristika kojom se posebno ističu Typar® geotekstili je velika apsorpcija energije, koja se definira kao odnos vlačne sile i istezanja. Mnogi geotekstili podnose visoke vlačne sile, ali im je pri tom mali modul istezanja. Uz 100% polipropilenski geotekstil DuPont™ Typar®, jedino tkani geotekstili postižu visoki modul istezanja pri velikim vlačnim silama.

Tri su linije DuPont™ Typar® geotekstila:

  1. DuPont™ Typar® SF – geotekstil
  2. DuPont™ Typar® HR – geokompozit (geotekstil ojačan geomrežom) za ojačavanje, filtraciju i separaciju nagnutih površina
  3. DuPont™ Typar® Pro – geotekstil pogodno pakiran za manje profesionalne i privatne zahvate (pločnici, odvodi, manja parkirališta i sl)

Funkcije geotekstila DuPont™ Typar® SF

  • separacija
  • stabilizacija
  • filtracija
  • drenaža
  • zaštita

Praktične prednosti Typar® SF

Jednostavan za rukovanje

Rolu Typar® SF-a lako nose dvoje ljudi. Rezanje materijala je jednostavno.

Jednostavna ugradnja

Typar® SF se jednostavno odmotava. Kako je prethodno komprimiran, ne upija vodu, ne postaje težak i lako se ugrađuje u blatnim uvjetima

Čak i u zimskim uvjetima

Kako ne upija vodu, ne može se zamrznuti i zbog tog se lako ugrađuje i u zimskim uvjetima

Pojednostavljena logistika

Kako je Typar® SF prethodno komprimiran, zauzima malo prostora, iziskuje malo skladišnog prostora i ne stvara probleme pri transportu

H3. Veliki izbor dimenzija

Typar® SF – PALETA PROIZVODA

Izvor: RAVAGO d.o.o.

RAVAGO BUILDING SOLUTIONS CROATIA d.o.o.
RAVAGO BUILDING SOLUTIONS CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Veleprodaja i isporuka na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi