Sredstvo za prekidanje toka kapilarne vlage.

Područje primjene

STIGOSIL je namjenjen za zaštitu zidova od kapilarnog uspona vlage u vlažnim i trošnim zidovima od opeke, vodoupijajućeg kamena (vapnenac, dolomit), starog trošnog betona i sl. Primjenjuje se na konstrukcijama gdje nema horizontalne vodoodbojne zaštite ili je loše izvedena i dotrajala.

Opis proizvoda

STIGOSIL je crvena tekućina, smjesa alkalijskih silikata s dodacima.

Svojstva

Impregnacijska svojstva STIGOSILA, duboko prodiranje u upojne građevne mateijale i ispunjavanje pora i kapilara, omogućuju učvršćivanje starih zidova i smanjenje njihove upojnost. Unosi se u zid infuzijom, odnosno samo pod djelovanjem hidrostatskog tlaka. Nakon unosa , kemijskom reakcijom se stvara vodonepropusan sloj koji ispunjava pore i kapilare, te tako zaustavlja prijenos (dizanje) vlage kroz zid. Ne djeluje korodirajuće na armaturu.

Priprema podloge

Sa zidova, s obje strane otući staru trošnu žbuku, ali i zdravu žbuku oko 50 cm iznad vlažne crte na zidu. Odstraniti sve labave dijelove, produbiti sljubnice između opeka 1,5 – 2 cm, te površinu isčetkati. Zid je potrebo obraditi polimercementnim STIGOMAL mortom i vodonepropusnim premazom STIGOLITOM kako bi spriječili neželjeno istjecanje STIGOSILA .

Način upotrebe

Na pripremljenom zidu označiti mjesta bušenja rupa. Na dužnom metru potrebno je sedam rupa promjera 20 – 30 mm postavljenih u dva reda (cik-cak) 20 – 40 cm iznad poda s vanjske i unutarnje strane zida. Rupe izbušiti pod nagibom od 30º i oko 5 cm kraće od debljine zida. Otprašiti rupe. Zidove koji sadrže više od 50 % vlage prosušiti prije daljnjeg postupka.

U rupe postaviti dozatore i učvrstiti ih STIGOVEZ brzoveznim mortom. U dozatore ulijevati STIGOSIL do zasićenosti, odnosno do prestanka upijanja zida. Postupak traje nekoliko dana (2 – 3 dana), ovisno o upojnosti zida. Nakon prestanka upijanja ukloniti opremu, rupe zatvoriti STIGOVEZ brzoveznim mortom, a tretirani zid obostrano zaštititi STIGOLIT vodonepropusnim premazom.

Potrošnja

Potrošnja ovisi o vrsti građevnog materijala i debljini zida, te poroznosti i vlažnosti zida. Okvirna potrošnja za zid debljine 50 cm krće se između 10 i 20 lit/m.

Tehnički podaci

Pakiranje

  • Plastični kanistar od 10 l i 25 l
  • Bačva od 100 l i 150 l.

Skladištenje

Skladištiti na temperaturi od +5ºC do +30ºC u dobro zatvorenoj ambalaži. Zaštititi od izlaganja izravnom sunčevom zračenju. Čuvati od smrzavanja!

Trajnost

1 godina u originalnom tvorničkom pakiranju

Mjere sigurnosti

STIGOSIL je nadražujuć! Za detaljne informacije vidi Sigurnosno tehnički li

STIG INŽENJERING d.o.o.
STIG INŽENJERING d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja preko partnera na području cijele Hrvatske, BiH te Crne Gore.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi