Proizvodimo stirofasadu – “Styrofas”.

Svojstva:

  • Odlična toplinska izolacija
  • Ušteda energije do 80%
  • Trajna ušteda energije
  • Zdravo stanovanje

Izvedba STYRO fasade

Podloge za STYRO fasadu moraju biti ravne, suhe i bez ulja ili prašine.

Podovi su zidovi od betona, pune ili šuplje opeke, blok opeke i druge.

Ako su neravnine zida veće od 1 cm, podloga se mora izravnati prije početka radova. Na donji rub fasade postavlja se potpuna letva točka, na PIMITPOR ploče nanosi se ljepilo po rubovima i sredini ploče i iste se lijepe na zid. Ljepilo ne smije ući u spojeve ploča. Svaka ploča u sredini pričvršćena je u zid pomoću sidra. Bušenje rupa i sidrenje vrši se nakon lijepljenja ploča.

Nakon 48 sati na PIMITPOR se nanosi ljepilo po debljini 2 mm po cijeloj površini ploče. U ljepilo se utiskuje staklena mrežica (rabitz-pletivo) s preklopima od 5-10 cm. Uglove otvora i rubove na fasadi ojačavamo dodatnom trakom staklene mrežice 40×20 cm. Nakon 24 sata na staklenu mrežicu nanosi se drugi sloj ljepila debljine 2 mm. Na ljepilo se izvodi završno – dekorativni sloj fasade. Preporučamo mineralne i plastične disperzivne žbuke s malim koeficijentom paropropusnosti. Žbuke mogu biti valjane, špricane ili zaribane.

STYRO fasada izvodi se pri temperaturama od +5 – +35 °C. Fasada se mora zaštititi od izravnog djelovanja sunca pomoću sjenila. PIMITPOR je Vaš pouzdani izolator topline. Stambena kuća u cijelosti izolirana PIMITPOROM ima godišnju potrošnju ulja za loženje 12L/m2, a neizolirana 32 l/m2 stambene površine.

Karakteristične vrijednosti toplinske zaštite

Zidovi od opeke

Zidovi od betona

Više: STIROPORPIMITPOR – izolacijske ploče od ekspanidranog poliestera

Izvor: Kaminko

MUŽEK KAMINKO d.o.o.
MUŽEK KAMINKO d.o.o.
Ugradnja na području cijele Hrvatske.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi