Za zabatnu kosinu, ploče s obje strane moraju se sresti kako bi pridržavale Ondura sljemenjak. Okvir bi isto trebao biti ispod i dovoljno blizu gornjem kraju kako bi se moglo zabatnu kosinu osigurati sa čavlima.

Povucite crtu kredom sa svake strane kosine kako bi označili prostor za zabatnu kosinu.

Zatim prerežite spužvice na dužinu dva vala i upotrebljavajući bitumensku ljepenku, zalijepite na mjesto gdje se spajaju dva vala (Sl. 16 ili 17). Postavite zabatnu kosinu sa 17,78 cm završnog preklopa. Kako bi dobili izgled crijepa izrežite sljemenjake na 50,17 cm.

Sl.16

Sl.17

POSTAVA SLJEMENJAKA NA PLOČE

Postavite sve ploče na obje strane krova prije nego započnete s postavom sljemenjaka. Kod sljemena, gornji krajevi ploča ne smiju biti odvojeni više od 5,08 cm kako bi pridržavali sljemenjake. (Sl. 18, 19, 20 ili 21). Nemojte još zabiti čavle na gornji kraj. Oni su osigurani sa čavlima kada se sljemenjak stavi na mjesto.

Ondura sljemenjaci su dostupni u dvije dužine kako bi se mogao pokriti veliki opseg građevinarskih aplikacija.

Postavite prvi sljemenjak na kraj sljemena suprotno od prevladavajućeg vjetra, dopuštajući mu da prijeđe rub 7,62 cm do 15,24 cm od ruba sljemena. Umetnite spužvice, tada zakucajte čavle kroz sljemenjak, spužvicu i svaki val ploče koja je ispod.

Kako bi postigli izgled crijepa, izrežite sljemenjake na četiri dijela i postavite isto kao i sljemenjak normalne veličine s 18 cm preklopom.

Sl.18

Sl.19

Sl.20

Sl.21

ONDURA PLOČE NA ZIDU

Bočno postavljanje, Ondura ploče se postavljaju na zid vertikalno preko okvira ili horizontalno preko greda. Uobičajeni čavli mogu se upotrijebiti u uvalama. Uvijek upotrebljavajte čavle dugačke 7,62 cm. U oba slučaja, 60,96 cm je maksimalno preporučeni razmak letava na koje se učvršćuju ploče.

PREPORUKA ZA VENTILACIJU

Ondura valoviti dizajn dozvoljava otvore za ventilaciju na sljemenu, kosini i strehi. (npr. Sl. 22) Za dodatnu ventilaciju upotrijebite Ridgeline odzračnike i Ondura spužvice.

Sl.22

LAGANO ODRŽAVANJE

Krovovi pokriveni s Ondura pločama se lako održavaju. Nakon nekoliko godina, vremenske prilike će Vaše ploče. Želite svojem Ondura krovištu podariti novi život tako da ga ponovo obojite. Kao prvo, očistite krov od nečistoće. Zatim nanesite Ondura boju ili neku drugu boju top kvalitete, 100% akril latex boju za vanjsku upotrebu.

POZOR: Za čišćenje Ondura ploča nemojte koristiti opremu pod pritiskom ili s parom.

Izvor: FAMY d.o.o.

FAMY d.o.o.
FAMY d.o.o.
Internet adresa

Djelujemo na području cijele Hrvatske, BiH, Makedonije, Slovenije i Srbije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi