Dodatak za ubrzavanje vezanja cementa.

Područja primjene

STIGOEX UBRZIVAČ se primjenjuje kao dodatak za ubrzavanje vezanja i stvrdnjavanja cementa kada je potrebno ubrzati izvođenje radova. Prikladan za pripremu morta za zaustavljanje prodora vode u stijenama podzemnih građevina, zidovima od betona ili opeke, u raznim kanalima, šahtovima i sl. Primjenjuje se za pripremu betona za prskanje, kao i za radove na niskim temperaturama.

Opis proizvoda

Bezbojna tekućina, smjesa alkalijskih silikata s dodacima, bez klorida.

Svojstva

STIGOEX UBRZIVAČ ubrzava vezanje cementa što mješavinama s cementom smanjuje vrijeme prelaska u kruto stanje. Ne djeluje korodirajuće na armaturu.

Priprema podloge

Odstraniti labave dijelove i zrna agregata sa segregiranog betona. Podlogu očistiti od masnoća, otprašiti i dobro navlažiti.

Priprema STIGOEX UBRZIVAČA

STIGOEX UBRZIVAČ dodaje se u vodu za pripremu cementnog morta ili betona. Količina ovisi o željenoj brzini vezanja. U tablici su dane orijentacijske vrijednost brzine vezanja cementa ovisno o količini STIGOEX UBRZIVAČA na temperaturi oko 20ºC:

Dodavanjem agregata i/ili vode u cementnu mješavinu produžuje se vrijeme vezanja. Za utvrđivanje vremena vezanja potrebno je izraditi probnu mješavinu. Treba pripremiti smjese koliko se može ugraditi prije početka vezanja.

Nanošenje

Način nanošenja prilagoditi količini pripremljene smjese i brzini vezanja. Manje količine s većom brzinom vezanja mogu se nanositi rukom (obavezna uporaba gumenih rukavica) ili lopaticom. Pri izvođenju većih radova koristiti mehanička pomagala. Najniža temperatura primjene +50C.

Potrošnja

Potrošnja ovisi o načinu primjene. Iznosi 5 ili više masenih postotaka cementa u mješavini.

Čišćenje alata

Alat odmah po završetku rada oprati vodom. Nakon vezanja, očvrsli materijal može se ukloniti samo mehanički.

Tehnički podaci

Pakiranje

Plastični kanistar 3 l 5 l i 10 l.

Skladištenje

Skladištiti na temperaturi od +5ºC do +30ºC u dobro zatvorenoj ambalaži. Zaštititi od izlaganja izravnom sunčevom zračenju. Čuvati od smrzavanja!

Trajnost

1 godina u originalnom tvorničkom pakiranju

Mjere sigurnosti

Proizvod je nadražujuć. Za detaljne informacije vidi Sigurnosno tehnički list.

STIG INŽENJERING d.o.o.
STIG INŽENJERING d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja preko partnera na području cijele Hrvatske, BiH te Crne Gore.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi