Variotherm brošura: Podno grijanje za suhu gradnju - ugradbena visina 20 mm


TRI GENIJALNE KARAKTERISTIKE.

20 MILIMETARA

VarioKomp sustav podnog grijanja je super tanak. Ugradbena visina iznosi samo 20 mm. Savršen je za naknadnu montažu kod manjih sanacija ili svugdje, gdje nema mjesta niti vremena za sustave s estrihom! Postavljanje kompaktnih ploča vrši se na jednostavan način, gradnjom na suho.

NAJBRŽE

Tanke linije. Moćna dostignuća! Podna obloga sustava VarioKomp brzo se zagrijava. Iz tog razloga grijanje je znatno brže i s boljom regulacijom od uobičajenih podnih grijanja.

UGODNO GRIJANJE

Ugodna toplina VarioKomp sustava u tren oka pretvara hladne podove u ugodne stambene površine. Budući da se radi o izrazito osjetljivom niskotemperaturnom grijanju, štedite na troškovima grijanja i istodobno dobivate potpunu udobnost.

SUPER. PRAKTCNO. TANKO.

SUPER ZAMISAO

Podno grijanje. Bez potrebe za mokrim estrihom. Jednostavna ugradnja. Dolazi u obzir kod manjih sanacija. Male težine, tanko, ali jake učinkovitosti. Jednostavno i super brza regulacija, a pritom smanjuje troškove grijanja. Sve navedeno predstavlja VarioKomp sustav podnog grijanja od samo 20 mm.

PRAKTIČNO ISKUSTVO

VarioKomp podno grijanje predstavlja do najsitnijih detalja promišljen cjeloviti sustav održive i štedljive tehnike grijanja. Razvijeno je i proizvedeno u Austriji, u tvrtci Variotherm, te predstavlja inovaciju. Isprobano je i potvrđeno u praksi diljem svijeta.

TANKO RJEŠENJE

VarioKomp sustav podnog grijanja donosi Vam nove zamisli stanovanja. Sa svojom super tankom visinom od samo 20 mm, savršeno pristaje na svaku podlogu i u sve vrste soba. Brza reakcija. Jaka učinkovitost. Udobno i ugodno.

Savršen u suhoj gradnji. Idealan kod manjih sanacija. Kompaktan i lagan.

Variokomp sustav podnog grijanja pruža ugodnu toplinu posvuda. U dnevnim boravcima i sanitarnim čvorovima, kao i u uredima, predavaonicama i u javnim zgradama.

Kao na tračnicama!
Posebno izrađene razmaknice kompaktne ploče jamce brzo postavljanje radi točnog razmaka među cijevima koji iznosi 10 cm.

Cijev VarioProFil. Krajnje stabilna i zbog toga lagano savitljiva. S profiliranom površinom!

Vlastita kompaktna smjesa za popunjavanje gotovih postavljenih kompaktnih ploča.

Toplina u tren oka pokretom ruke. Sobni temperaturni kontroleri serije PIANO jamče jednostavnu i brzu regulaciju sobne temperature.


SVE. OKOLO. NAOKOLO.

Razvodnik za sanacije: Razvodnik s pumpom PVST regulira temperaturu u krugovima podnog grijanja

TEHNOLOGIJA. KOMPONENTE.

CJELOVITO. ŠTEDLJIVO. SA SUSTAVOM.

VarioKomp sustav podnog grijanja predstavlja učinkovit cjeloviti sustav, u kojem nudimo VarioProFil cijev u kompaktnoj smjesi za popunjavanje. Ovo jamci optimalan prijenos topline. U kombinaciji s boljom regulacijom omogućuje niže temperature toka u odnosu na ostale vrste podnog grijanja.

DETALJI. DETALJI. DETALJI.

Svi sastavni dijelovi cjelovitog sustava savršeno su međusobno usklađeni. Posebno izrađene razmaknice na kompaktnoj ploči. VarioProFil cijev lagano se savija i krajnje je stabilnog oblika. Idealna visina XPS izolacijske ploče po izboru. Kompaktna smjesa za punjenje koja se brzo suši. Sve savršeno pristaje. Do najsitnijih detalja.

NEŠKODLJIVE ZA OKOLIŠ.

Sve Variotherm kompaktne ploče proizvode se od biološki i građevinski ispitanih Fermacell ploča. Iz toga je razloga VarioKomp cjeloviti sustav, koji je provjeren i isproban u praksi, označen s nizom pečata izvrsnosti i kvalitete.

VARIOKOMP
  1. Podkonstrukcija
  2. Kompaktna ploča 600 × 1000 mm
  3. VarioProFil cijev 11,6 × 1,5 Laser
  4. Kompaktna smjesa za punjenje
  5. Podna obloga

BRZO. REAKCIJA. VRIJEME.

Površina VarioKomp-a zagrijava se znatno brže od površine podnog grijanja za klasične sustave gradnje. U eksperimentima zagrijavanja, grijanja za klasične sustave gradnje dosežu temperaturu površine VarioKomp-a tek 2,5 sata kasnije. To je pokazatelj da VarioKomp podno grijanje brže reagira i da se njime lakše upravlja.

USPOREDNO MJERENJE
  1. Temperatura tople vode
  2. Temperatura površine VarioKomp podnog grijanja
  3. Temperatura površine podnog grijanja za klasičnu gradnju
  4. Brzo vrijeme reakcije kod uključivanja i isključivanja sustava grijanja

KOMPAKTNA PLOČA

Ploča s razmaknicama sastoji se od biološki i građevinski testirane Fermacell ploče debljine 18 mm. Posebno izrađene razmaknice jamce bezbrižno i brzo postavljanje VarioProfil cijevi, kao i točan razmak među cijevima od 10 cm.

VARIOPROFIL CIJEV 11,6 × 1,5 LASER

  1. PE – RT otporan na povišene temperature s profiliranom površinom
  2. Ljepljivi sloj
  3. Homogena laserski zavarena čvrsta aluminijska cijev
  4. Ljepljivi sloj
  5. Polietilen otporan na povišene temperature (PE-RT)
PREDNOSTI:
  • Optimalan prijenos topline kroz 10 % veće površine
  • 10 godina jamstva s potvrdom
  • Otpornost na visoki tlak i temperaturu (10 bar, + 95° C)
  • Fleksibilne, lako savitljive, krajnje postojanog oblika
  • 100 % nepropusnost na difuziju kisika

KOMPONENTE. ALATI.

  1. Kompaktna smjesa za punjenje
  2. Kanta s oznakama količine vode
  3. PE konstrukcijska folija
  4. XPS ploča 10 mm
  5. Rubna izolacijska traka širine 75 mm

JEDNOSTAVNO I BRZO MONTIRANO.

1. KOMPAKTNA PLOČA

VarioKomp za suhu gradnju ugrađuje se jednostavno i brzo: posebno izrađene razmaknice na kompaktnim plocama (18 mm) jamce brzo postavljanje na sve ravne podloge (podna obloga, drvene konstrukcije ili ostale cvrste podne obloge). Cijela površina prekrivena je razmaknicama, što omogucuje individualno polaganje cijevi.

2. POLAGANJE CIJEVI

Posebni oblik kompaktne ploce s razmaknicama jamci brzo polaganje VarioProFil cijevi, koja se pritom brzo i stabilno fiksira. Potrebne radnje može jednostavno izvesti samo jedna osoba. Postavljanje može usljediti po vlastitom izboru (npr. vijugavo ili paralelno).

3. ZAVRŠNA MONTAŽA

Kompaktnu smjesu doliti i zaravnati. Podna obloga može se postaviti nakon kratkog vremena sušenja. Pritom su sve vrste podnih obloga dopuštene, prema vlastitom izboru: tepih, pločice, keramika, laminat ili drveni parket.

JAKO. ARGUMENTI. JAMČIMO.

  • Super tanko! Samo 20 mm visine!
  • Štedljivi niskotemperaturni sustav
  • Neznatna težina – idealno za suhu gradnju i manje sanacije starih objekata
  • Optimalan prijenos topline – jamčimo uz korištenje VarioProfil cijevi i kompaktne smjese za popunu
  • Vrlo brza reakcija i odličan sustav podnog grijanja s iznimnom mogućnošću regulacije
  • Jednostavna i brza montaža
  • 10 godina jamstva
VARIOTHERM d.o.o.
VARIOTHERM d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Izvedba na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi