TRI GENIJALNE KARAKTERISTIKE

1. POTPUNA UDOBNOST

Variotherm sustavi podnog grijanja pretvaraju hladne podove od kamena, flisa, laminata ili drvenog parketa u ugodno tople površine. Oni predstavljaju ugodnu toplinu za hladna stopala: u hodnicima, kuhinjama, kupaonicama i WC-ima, kao i u pokrivenim bazenima, uredima i svim stambenim prostorijama.

2. SLOBODAN IZBOR

Kada je u pitanju klasična gradnja s estrihom, u ponudi je čak pet modela sustava podnog grijanja: VarioRast, VarioFix, VarioClip, VarioRoll ili VarioNop savršeno odgovaraju svim zahtjevima građenja. Svaki od ovih cjelovitih sustava odgovara najvišim zahtjevima. Ekstremno snažni VarioSolid postavlja nove standarde u podnim površinama za industrijsku namjenu.

3. SAVRŠENA KOMBINACIJA

Svi Variotherm podni sustavi grijanja predstavljaju visoko učinkovite niskotemperaturne sustave, koji su idealna kombinacija s drugim tehnologijama za uštedu energije, kao što su toplinske crpke, solarni sustavi ili postrojenja s biomasom. Na taj način troškove grijanja činimo niskima i ostvarujemo ponosnu ekološku osviještenost!

ŠEST CJELOVITIH SUSTAVA

Za polaganje s estrihom, Variotherm ima spremna rješenja sa sljedećim sustavima: VarioRast, VarioFix, VarioClip, VarioRoll i VarioNop. Svi sustavi se savršeno lako postavljaju! Savršen odgovor na pitanje učinkovitog grijanja industrijski korištenih prostorija predstavlja VarioSolid industrijsko podno grijanje.

OSNOVNI PRINCIP

Tko se odluci za Variotherm podno grijanje, razmišlja dugoročno. Svih šest cjelovitih sustava na raspolaganju imaju zajednički nazivnik: nepatvorenu svijest o racionalnom ponašanju s energijom, materijalnim resursima i okolišem.

BESKONAČNA SLOBODA UREĐENJA

Arhitekti i dizajneri stambenih prostora vole Variotherm sustave podnog grijanja, budući da su potpuno nevidljivi i prilagodljivi, te savršeno odgovaraju svim prostornim značajkama. Ove osobine dokazuju opravdanost njihovog ugleda kao dizajnerskih grijanja.

6 individualnih cjelovitih sustava. Za sve koji žele živjeti ljepše.

Nazovite ih kako želite: slobodoumni, moderni, otvoreni, cool. Variotherm sustavi podnog grijanja su u svakom slučaju prvi izbor arhitekture.

Dobro je znati: Variotherm sustavi podnog grijanja savršeno su prikladni za svaku podnu podlogu i stil uređenja.

Cijev VarioProFil16 x 2 Laser s profiliranom površinom za optimalan prijenos topline

Namotan i tih: VarioRoll toplinska i zvučna izolacija omogućuje poboljšanje izolacije na udarni zvuk do 28 db. Izolacija je dostupna u debljinama od 20 i 30 mm.

Variotherm ploča s naborima predstavlja istodobno nosac cijevi, toplinski izolator i barijeru vlage (VarioNop). Ploče se jednostavno spajaju sustavom pritisnih gumbi. VarioFix je moguće isporučiti i bez toplinske izolacije.

Samoljepiva rubna izolacijska traka s utorom, za savršenu primjenu u klasičnoj gradnji.

Sasvim lijepo osmišljeno! Svi Variotherm razvodnici grijanja/hlađenja sastavljeni su i ispitani pod tlakom!

TEHNOLOGIJA. ČINJENICE. PREDNOSTI.

PROFI MONTAŽA

Svi Variotherm sustavi podnog grijanja razvijeni su u praksi od strane iskusnih profesionalaca. Zbog toga su fleksibilni i brzo se postavljaju. Svaki radni korak i ručni zahvat promišljeni su do najsitnijih detalja i isprobani u praksi. To štedi vrijeme i novac prilikom montaže!

TOPLINA. PRIJENOS. OPTIMALNO.

Aluminijske višeslojne kompozitne cijevi, razvijene u Variothermu, svojom profiliranom strukturom postižu do 15 % veću površinu od sličnih cijevi i na taj način doprinose optimalnom prijenosu topline.

CIJEV. STABILNOST.

Unutrašnja, laserski zavarena aluminijska cijev je ekstremno stabilnog oblika i stoga se jednostavno savija. Tako se prilikom montaže ostvaruje najveća moguća točnost postavljanja!

6 SUSTAVA

CIJEV VARIOPROFIL 16 × 2 LASER

  1. PE – RT otporan na povišene temperature s profiliranom površinom
  2. Ljepljivi sloj
  3. Homogena laserski zavarena čvrsta aluminijska cijev
  4. Ljepljivi sloj
  5. Polietilen otporan na povišene temperature (PE-RT)
PROFILIRANA POVRŠINA
  • Optimiziran prijenos topline pomoću 15 % veće površine
  • Jedinstvena inovacija
PREDNOSTI
  • 10 godina jamstva s potvrdom
  • Visoka otpornost na tlak i temperaturu (10 bar, 95°C)
  • Fleksibilna, lagano savitljiva, ekstremno stabilnog oblika
  • 100 % nepropusna na difuziju kisika

JEDNOSTAVNO. BRZO. MONTIRANO.

1. PRIPREMA

Prilikom gradnje poda, ovisno o okolnostima montaže, odnosno zaustavljanju pare, predviđene su barijere. Duž zidova, kao i stupova, stepenica, vratnih okvira itd. pričvršćuju se Variotherm rubne izolacijske trake. Na pripremljenoj podlozi polaže se odgovarajući sustav grijanja.

2. PRIČVRĆIVANJE

Ovisno o modelu i građevinskim uvjetima, dostupne su različite mogućnosti za točno i stabilno pričvršćivanje VarioProFil cijevi: klamerice, Vario vodilice, kopce za pričvršćivanje, ploče s pričvrsnim naborima…promišljeno je o svakoj vrsti podkonstrukcije i o svakom načinu pričvršćivanja. Svi radni koraci isprobani su u praksi i ostvarivi sa samo jednom osobom.

3. ZAVRŠNA MONTAŽA

Nakon što je postavljanje završeno, sustav se priključuje na razvodnik sustava grijanja. Potom se puni, ispire, odzračuje se, te se provjerava nepropusnost sustava. Nakon tih radnji može se započeti s izlijevanjem estriha.

JAKI. ARGUMENTI. JAMČIMO.

  • 6 individualnih cjelovitih sustava
  • Štedljivi, niskotemperaturni sustavi
  • Mogućnost savršene kombinacije s toplinskim crpkama, solarnim sustavima i postrojenjima na biomasu
  • Optimalan prijenos topline i točnost polaganja
  • Cijev VarioProFil 16 × 2 Laser cijev ima do 15 % veću površinu od usporedivih cijevi!
  • Ravnomjerna temperatura poda zahvaljujući brižljivom sustavu postavljanja
  • Jednostavna i brza montaža
  • 10 godina jamstva
VARIOTHERM d.o.o.
VARIOTHERM d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Izvedba na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi