TRI GENIJALNE KARAKTERISTIKE.

SVESTRANI ZID

Variotherm zidni sustavi EasyFlex i System predstavljaju grijanje i hlađenje u jednom. Tijekom hladnih godišnjih doba daruju potpuno čudesnu toplinu isijavanja. Za vrijeme toplih dana, sobe se ugodno temperiraju cirkuliranjem hladne vode. Neprimjetno, skriveno ispod žbuke. Osjetno ugodnog djelovanja. Jako atraktivno za ljubitelje dizajna!

ZID S ISPROBANIM SUSTAVOM

Zidni sustav System u Variothermu se razvija već više od 25 godina. Od tada je tisućama puta dokazan u praksi. Razlog velike omiljenosti: Sustav System je cjeloviti sustav, kod kojeg su sve komponente usklađene na najbolji mogući način. Na taj način, zajamčen je optimalan prijenos topline i maksimalna funkcionalnost.

PODATNI ZID

Zidni sustav EasyFlex isproban je u praksi već dugi niz godina i iznimno je fleksibilan. Isto kao i zidni sustav System, postavlja se u žbukanoj gradnji. Uzak razmak cijevi čini ga učinkovitim zidnim grijanjem koje osobito brzo ugrije zidove.

SVUGDJE JE ŠTEDLJIV

Variotherm se smatra jednim od vodećih europskih pionira na području površinskog grijanja i hlađenja. Štedljiv niskotemperaturni sustav promišljen je do najsitnijih detalja i bezbroj puta isproban u praksi; omiljen i dokazan od Norveške do juga Španjolske.

SAVRŠENO ISKOMBINIRANI

Trajni. Ekološki neškodljivi. Izvanredne cijene i performanse. Zidni sustavi EasyFlex i System iznimno su učinkoviti niskotemperaturni sustavi, koji se savršeno mogu iskombinirati s toplinskim pumpama, solarnim sustavima ili postrojenjima s biomasom.

SLOBODNO PRILAGODLJIVI

U žbukanoj gradnji, sa sustavima EasyFlex i System, sve želje uređenja ispunjavaju se s najvećom mogućom mjerom i prilagodljivošću. Niše, prostori za opuštanje i oblikovani interijeri postaju tako oaze u kojima se dobro osjećate, kao i vaša omiljena mjesta.

Dobro temperirane sobe tijekom cijele godine. Variotherm sustavi zidnog grijanja i hlađenja EasyFlex i System predstavljaju do najsitnijih detalja savršeno promišljene cjelovite sustave za žbukanu gradnju.

Tisućama puta. U dnevnim boravcima, kupaonicama, uredima, javnim zgradama, poslovnim prostorima, restoranima, klinikama, ljetnikovcima i dvorcima.

Slobodno prilagodljivi i jednostavni za postavljanje. Velike i male površine mogu se učinkovito koristiti.


Sve na vodilicama! Montaža se odvija brzo pomoću Variotherm sustava pričvršćivanja.


Cijevi VarioProFil 16 × 2 Laser i VarioProFil11,6 × 1,5 Laser s profliranom površinom. Uključen optimalan prijenos topline!


Objesiti slike? Dječja igra! Aluminijske višeslojne obložene cijevi jednostavno se lociraju pomoću Variotherm lokatora cijevi ili s pomoću termo folije.


Brzinski toplo jednim okretom ruke. Sobni temperaturni kontrolori serije PIANO jamce jednostavnu i brzu regulaciju sobne temperature.

Variotherm kvaliteta: Svi razvodnici krugova grijanja/hlađenja sastavljeni su i ispitani pod tlakom!

TEHNOLOGIJA. VRSTE. DETALJI.

EASYFLEX ZIDNO GRIJANJE/HLAĐENJE

Zidni sustav EasyFlex ističe se malom debljinom i uskim razmakom između cijevi od 77 mm, kao i visokom učinkovitošću zidnog grijanja i hlađenja. Jednostavno se postavlja i savršeno se prilagođava zaobljenim i savijenim oblicima. Male i velike površine mogu se optimalno zagrijati i rashladiti. Zidni sustav EasyFlex idealno se primjenjuje kod zidnog grijanja i hlađenja stambenih prostorija, kao i za dizajnirane površine grijanja, kao što su npr. mekani zidovi ili kalijeve peći na centralno grijanje.

ZIDNO GRIJANJE/ZIDNO HLAĐENJE SYSTEM

Klasičan sustav za grijanje i hlađenje u Variothermu! Savršeno međudjelovanje svih komponenti zidnog sustava System, provjerenog od strane Instituta za biologiju građenja i ekologiju, omogućuje optimalno grijanje i hlađenje. Zidni sustav System djeluje na velikoj površini s najnižom mogućom temperaturom vode i zato štedi energiju. U vrućim danima radi ekološki i tiho, rashlađuje sobu bez propuha.

Zidno grijanje/hlađenje EasyFlex – tIp EWHK77 i EWHK115


Zidni sustav EasyFlex

Učinkovito zidno grijanje/hlađenje s dubinom od samo 17 mm, jednostavno se postavlja

 1. Vario vodilice11,6/77
 2. Pričvršćenje vijkom
 3. Cijev VarioProFil 11,6 × 1,5 Laser
 4. Mrežica za žbuku
 5. Žbuka (pribavlja kupac)
 6. Keramička obloga (pribavlja kupac)

CIJEV VARIOPROFIL16 x 2 i 11,6 × 1,5 LASER

 1. PE – RT otporan na povišene temperature s profiliranom površinom
 2. Ljepljivi sloj
 3. Homogena laserski zavarena čvrsta aluminijska cijev
 4. Ljepljivi sloj
 5. Polietilen otporan na povišene temperature (PE-RT)

PREDNOSTI:
 • Optimalan prijenos topline kroz do 10 % odnosno 15 % veće površine
 • Prvoklasno prianjanje žbuke
 • 10 godina jamstva s potvrdom
 • Visoka otpornost na tlak i temperaturu (10 bar, 95°C)
 • Fleksibilna, savitljiva, ekstremno stabilnog oblika
 • 100 % nepropusna na difuziju kisika

KOMPONENTE. ALATI.

 1. Vario vodilice
 2. Šablona za savijanje 11,6/77 | 11,6/115 | 16/100
 3. Eko grijana žbuka
 4. Alat za kalibraciju i poravnanje


Zidni sustav System

Zidno grijanje/ hlađenje System tip SWHK2 i SWHK3

Dubina sustava 21 mm
 1. Vario vodilica 16/100
 2. Pričvršćenje vijkom
 3. Cijev VarioProFil 16 × 2 Laser
 4. Eko grijana žbuka kod SWHK2
 5. Mrežica za žbuku
 6. Završni sloj žbuke (pribavlja kupac)

JEDNOSTAVNO. BRZO. MONTIRANO.

1. PODKONSTRUKCIJA
Cigla, porozni beton, betonski zidovi, glinena žbuka – sve je moguće. Vario vodilice pričvršćuju se na zid. Vario vodilice mogu se po želji produžiti s pomoću pritisne tehnologije.

2. MONTAŽA CIJEVI VARIOPROFIL
Variotherm cijevi VarioProFil cijevi 16 × 2 Laser i 11,6 × 1,5 Laser su prilagodljive, elasticne, lagano savitljive i postojanog su oblika. Postavljanje je krajnje olakšano radom s napravom za odmotavanje cijevi i može ga izvesti samo jedna osoba.

3. ZAVRŠNA MONTAŽA
Strojno ili ručno nanijeti Variotherm Eko grijanu žbuku. Profilirana cijev omogućuje optimalno prianjanje žbuke i istovremeno poboljšava prijenos topline. Načelno, može se nanijeti bilo kakva žbuka prikladna za zidno grijanje i hlađenje. Ipak, Variotherm biološka Eko grijana žbuka ističe se visokim stupnjem toplinske vodljivosti i paropropusnosti, te optimalnom biologijom građenja.

JAKI. ARGUMENTI. JAMČIMO.

 • Provjereno grijanje/ hlađenje površina za žbukanu gradnju
 • Grijanje: štedljivi niskotemperaturni sustav odnosno ucinkovito zidno grijanje male debljine
 • Hlađenje: necujno, bez propuha, štedljivo, cirkulacijom hladne vode
 • Optimalan prijenos topline: VarioProFil cijevi imaju od 10% do 15% vecu površinu i jamce optimalno prianjanje žbuke
 • Cjelovit sustav umjesto pojedinacnih komponenti
 • Jako dobar omjer cijene i ucinkovitosti
 • Zidni sustav oznacen je BIO ISPITNIM ZNAKOM
 • Austrijskog instituta za biologiju građenja i ekologije!
 • 10 godina jamstva
VARIOTHERM d.o.o.
VARIOTHERM d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Izvedba na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi