Svojstva proizvoda:

  • Dvokomponentni epoksidni premaz na vodenoj bazi koji se koristi u industrijama
  • Veže se i na lagano vlažnoj, mineralnoj podlozi
  • Otporan na izlaganje vodi, razrijeđene kiseline i alkalna rješenja, kao i na razne organske kemikalije (vidi tablicu kemijske otpornosti)
  • Dostupan kao transparentna impregnacija ili pigmentirani premaz
  • Niska požarna klasifikacija (klasa B 1/Din 4102

Područja primjene:

  • Impregnacija na mineralnim podlogama kao protuprašni premaz (MC-DUR 111 D transparent)
  • Optički ugodan premaz na mineralnim podlogama kod mehaničkih i kemijskih opterećenja
  • Otporan na ulja i benzene za parkirališta, garaže, skladišta, auto praonice itd.
  • Za upotrebu u industrijskim područjima i slično
  • Procjena izloženosti scenarija: periodična inhalacija, aplikacija

Aplikacija

Priprema podloge / miješanje
Vidi list “podloga i priprema podloge” Vidi list “opće upute za rad s reaktivnim smolama”.

Aplikacija
MC-DUR 111 D može se nanositi valjkom, četkom ili mlaznom tehnikom. Nije dozvoljeno miješanje s vodom. Mineralne površine se impregniraju s MC-DUR 111 D transparent te se u dva sloja nanosi MC-DUR 111 D u boji. Premazi se moraju nanositi brzo i bez prekida. Kraj vremena aplikacije nije moguće odrediti prema većoj viskoznosti materijala. Stoga se MC-DUR 111 D ne smije aplicirati nakon što je isteklo vrijeme za aplikaciju prema tehničkom listu. Kako bi se osiguralo optimalno sušenje, dozvoljena minimalna temperatura podloge i zraka je 10ºC i relativna vlažnost zraka 85 %. Vrijeme između dva premaza ne bi smjelo prijeći 48 sati kod temperature od 20 ºC.

Posebne odredbe
Potrošnja materijala, vrijeme obrade, vrijeme stvrdnjavanja te postizanje propisane čvrstoće površine ovisni su o temperaturi i uvjetima na “terenu”. (Vidi list “Obrada reaktivnih smola)”.

Izloženost kemijskim utjecajima i utjecajima UV zračenja može dovesti do promjene u boji koje u pravilu nemaju utjecaja na svojstva bitna za korištenje površine. Mehanički i kemijski izložene površine uslijed uobičajenog korištenja predmetom su habanja te se preporuča kontinuirana provjera održavanje.

Tehnički podaci MC-DUR 111 D

Obilježje proizvoda MC-DUR 111 D

Sigurnosni savjeti: Obratite pažnju na obavijesti o opasnosti i sigurnosne upute na etiketama, sigurnosno tehničke listove proizvoda te opće upute za sigurno korištenje s materijalima za premaz i reaktivnim smolama. GISCODE:RE1

Napomena: informacije navedene u ovom tehničkom listu temelje se na našem iskustvu i aktualnom znanju, međutim su neobavezne. Potrebno ih je prilagođavati uvjetima na objektu, namjeni te lokalnim propisima. Uz ispunjenje navedenih uvjeta jamčimo za točnost, različite od navoda iz tehničkog lista za nas su obvezujuće isključivo ako su potvrđene iz struke.

Verzija 06/11 Ovom verzijom tehničkog lista prestaju važiti sve prethodne verzije te njihovo korištenje nije dozvoljeno. Objavom nove verzije ova verzija postaje nevažeća

Izvor: MC BUILDING CHEMICALS d.o.o.

MC BUILDING CHEMICALS d.o.o.
MC BUILDING CHEMICALS d.o.o.
Prodaja, izrada sustava, izvedba, tehnička podrška na području cijele Hrvatske. Djelujemo i na području BiH, Slovenije i cijele Europe.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi