MC-DUR 2095 M - Transparentni, matirajući specijalni poliuretanski premaz na vodenoj bazi - Tehnički list


Svojstva proizvoda:

  • Mat, transparentni dvokomponentni poliuretanski premaz na vodenoj bazi, lak za održavanje
  • Dobra prionjivost i velika površinska čvrstoća
  • Jednostavna primjena
  • Povećana UV stabilnost, ne ostavlja tragove
  • Difuzija materijala

Područja primjene:

  • Za površinsku obradu EP i PU podnih obloga
  • Specijalni premaz za lakše održavanje
  • Za upotrebu na funkcionalnim industrijskim podnim oblogama te za optičko estetske zahtjeve kod mehaničkog i kemijskog opterećenje
  • Moguće je ugraditi na vanjsku površinu i na paropropusne podne obloge
  • Procjena izloženosti scenarija: periodični kontakt s vodom, periodična inhalacija, aplikacija

Aplikacija

Priprema podloge / miješanje
Vidi list “podloga i priprema podloge” Vidi list “ opće upute za rad s reaktivnim smolama”.

Aplikacija
MC-DUR 2095 M nanosi se valjkom križno i ravnomjerno, na podlogu od reaktivnih smola. Valjci s kratkom dlakom su prikladni za nanošenje. Križno nanošenje odlučujuće je kod jačine mata.
Početna potrošnja materijala je bitna da se poštiva do kraja.

MC-DUR 2095 M bi se trebao nanijeti najranije nakon 12 sati od aplikacije završnog sloja, a najkasnije nakon 24 sata. Ukoliko se ne uspije u navedenom vremenu, prethodni sloj bi se trebao lagano odbrusiti, te onda nanijeti sloj MC-DUR 2095 M. MC-DUR 2095 M se radi tankog sloja ne smije posipavati s kvarcnim pijeskom. MC-DUR 2095 M ne štiti slojeve koji nisu UV stabilni od žutila koje nastaje pri direktnoj izloženosti suncu.

Posebne odredbe
Potrošnja materijala, vrijeme obrade, vrijeme stvrdnjavanja te postizanje propisane čvrstoće površine ovisni su o temperaturi i uvjetima na “terenu”. (Vidi list “Obrada reaktivnih smola)”. Potrebno je dovoljno miješanje glavne komponente i učvrščivaća od 5 min, te se nakon miješanja materijal prebacuje u čistu posudu te se ponovo promiješa.

Izloženost kemijskim utjecajima i utjecajima UV zračenja može dovesti do promjene u boji koje u pravilu nemaju utjecaja na svojstva bitna za korištenje površine. Mehanički i kemijski izložene površine uslijed uobičajenog korištenja predmetom su habanja te se preporuča kontinuirana provjera održavanje.

Tehnički podaci MC-DUR 2095 M

Obilježje proizvoda MC-DUR 2095 M

Standardna boja: transparentna – Ostale boje na upit
Pakiranje: Komponente A+B od ukupno 4 kg
Sredstvo za čišćenje alata: voda
Skladištenje: Na suhom i hladnom mjestu (ispod 20 ºC). U originalnom pakiranju cca. 1 godinu, zaštititi od smrzavanja
Odlaganje: pakiranja moraju biti kompletno ispražnjena
EU Regulacija 2004/42: RL2004/42/EG All/j (140/140 g/l) max. 59 g/l VOC (Decopaint-Richtlinie)

Sigurnosni savjeti: Obratite pažnju na obavijesti o opasnosti i sigurnosne upute na etiketama, sigurnosno tehničke listove proizvoda te opće upute za sigurno korištenje s materijalima za premaz i reaktivnim smolama. GISCODE:PU40

Napomena: informacije navedene u ovom tehničkom listu temelje se na našem iskustvu i aktualnom znanju, međutim su neobavezne. Potrebno ih je prilagođavati uvjetima na objektu, namjeni te lokalnim propisima. Uz ispunjenje navedenih uvjeta jamčimo za točnost, različite od navoda iz tehničkog lista za nas su obvezujuće isključivo ako su potvrđene iz struke.

Verzija 02/11 Ovom verzijom tehničkog lista prestaju važiti sve prethodne verzije te njihovo korištenje nije dozvoljeno. Objavom nove verzije ova verzija postaje nevažeća

Izvor: MC BUILDING CHEMICALS d.o.o.

MC BUILDING CHEMICALS d.o.o.
MC BUILDING CHEMICALS d.o.o.
Prodaja, izrada sustava, izvedba, tehnička podrška na području cijele Hrvatske. Djelujemo i na području BiH, Slovenije i cijele Europe.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi