Svojstva proizvoda:

  • Jednokomponentna, samonivelirajuća polimerno-cementna podna obloga (PCC)
  • Debljina nanosa od 3-20 mm
  • Moguća aplikacija pumpom, moguće premazivanje dodatnim slojevima
  • Visoka mehanička otpornost na habanje

Područja primjene:

  • Postavljanje poda na mineralnim podlogama

Aplikacija

Priprema podloge / miješanje
Vidi list “podloga i priprema podloge” .

Temeljni premaz
Podloga se premazuje s primerom MC-DUR 1177 WV-A (potrošnja cca 200-400g/m2). Svježi temeljni premaz se odmah lagano posipava s vruče sušenim kvarcnim pijeskom granulacije 0,2-0,6 mm (potrošnja < kg/m2). Nakon što temeljni premaz promjeni boju (mliječna boja mora nestati) može se nanositi Emcefloor PCC.

Miješanje
Emcefloor PCC sastoji se od praškaste komponente, kojoj se dodaje 20 M% vode te miješa dok se ne dobije homogena smjesa (ca.3-4 min). Za miješanje korite se mehanički mješači (ca 300-4010 o/min)

Aplikacija
Nanosi se rakelom ili gleterom. Svježe nanesen Emcefloor PCC potrebno je odzračiti ježastim valjkom. Obloga je se mora 24 sata zaštititi od kiše i sunca. Emcefllor PCC se nakon 48-72 sata može obrađivati s sistemom MC-DUR serije. Prije aplikacije slijedećeg sloja podlogu treba premazati temeljnim premazom MC.DUR 1177 WV-A (potrošnja ca. 200g/m2). Svježi temeljni premaz se odmah lagano posipava s vruče sušenim kvarcnim pijeskom granulacije 0,2-0,6 mm (potrošnja < 1kg/m2). Nakon 12 sati može se nanositi sljedeći sloj.

Posebne odredbe
Potrošnja materijala, vrijeme obrade, vrijeme stvrdnjavanja te postizanje propisane čvrstoće površine ovisni su o temperaturi i uvjetima na “terenu”. (Vidi list “Obrada reaktivnih smola)”.

Molimo Vas da u listu “Obrada reaktivnih smola obratite pažnju na napomene vezane uz proizvodne šarže.

Izloženost kemijskim utjecajima i utjecajima UV zračenja može dovesti do promjene u boji koje u pravilu nemaju utjecaja na svojstva bitna za korištenje površine. Mehanički i kemijski izložene površine uslijed uobičajenog korištenja predmetom su habanja te se preporuča kontinuirana provjera održavanje.

Tehnički podaci Emcefloor PCC

Obilježje proizvoda Emcefloor PCC

Standardna boja: siva
Pakiranje: vreća 25 kg
Sredstvo za čišćenje alata: voda
Skladištenje: Na suhom i hladnom mjestu (ispod 20 ºC). u originalnom pakiranju cca. 1 godinu zaštititi od smrzavanja

Sigurnosni savjeti: Obratite pažnju na obavijesti o opasnosti i sigurnosne upute na etiketama, sigurnosno tehničke listove proizvoda te opće upute za sigurno korištenje s materijalima za premaz i reaktivnim smolama. GISCODE:RE1

Napomena: informacije navedene u ovom tehničkom listu temelje se na našem iskustvu i aktualnom znanju, međutim su neobavezne. Potrebno ih je prilagođavati uvjetima na objektu, namjeni te lokalnim propisima. Uz ispunjenje navedenih uvjeta jamčimo za točnost, različite od navoda iz tehničkog lista za nas su obvezujuće isključivo ako su potvrđene iz struke.

Verzija 07/10 Ovom verzijom tehničkog lista prestaju važiti sve prethodne verzije te njihovo korištenje nije dozvoljeno. Objavom nove verzije ova verzija postaje nevažeća

Izvor: MC BUILDING CHEMICALS d.o.o.

MC BUILDING CHEMICALS d.o.o.
MC BUILDING CHEMICALS d.o.o.
Prodaja, izrada sustava, izvedba, tehnička podrška na području cijele Hrvatske. Djelujemo i na području BiH, Slovenije i cijele Europe.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi