Dragi čitatelju,

Vrt je mjesto u kojemu možete potpuno uživati u odmoru. Mjesto gdje možete obnoviti svoju energiju i biti inspirirani, a napose tu se može cijela obitelj opustiti.

Naravno, željeli biste ograditi svoju oazu što diskretnije. Ne samo da si osigurate privatnost i sigurnost nego i na način koji će izražavati Vašu osobnost i poseban stil.

Zenturo je nov, jedinstven i originalan koncept. To je cjelokupni ogradni sustav sačinjen od panela i posebnih stupova za ogradne zidove te odgovarajućih vrata. Zenturo kolekcija ima suvremeni izgled i jednostavno se montira, tako se uklapa u najnovije trendove i daje osobnost svakom prostoru.

Koristite Zenturo kao stilsku ogradu ili kreativni ukras Vašim projektima. Jednostavno sagradite prirodni zid gdje god poželite. Novi dizajn s Zenturo Super panelima i s manjim dimenzijama mreže je odlično rješenje koje omogućava da popunite ogradni zid tresetom, lišćem, kamenom, panjevima, itd. Zenturo sustav stupova, posebno izgrađen za ogradne zidove se jednostavno montira i podiže. Nova Zenturo viseća vrata su završni detalj svakoj ogradi.

Budite inspirirani s mnogim mogućnostima koje nudi Zenturo sustav, neke od njih možete pronaći i u ovoj brošurici. Zenturo je jednostavan način na koji možete imati originalnu ogradu.

Želimo Vam mnogo inspirativnih trenutaka i užitaka!

Zenturo s ukrasnim kamenjem za snažan i impresivan izgled

Stvorite fantastičan kameni stup koristeći Zenturo/Zenturo Super kao dvostruki zid i popunite ga s kamenjem. Ovo je financijsko prihvatljiv način da stvorite veličanstven i upečatljiv ukrasni detalj.

SAVJET Koristite veće i manje kamenčiće za optimalnu popunjenost s uskom mrežom Zenturo Super.

Zenturo s tresetom ili lišćem za rustikalni vrt

Tražite li estetski i praktičan način gdje će te spremati svoj vrtlarski alat, povrtnjak ili kompost i prikriti ga iz vida? Popunite Zenturo/Zenturo Super s tresetom i tako stvorite prekrasnu i potpuno prirodnu pregradu.

SAVJET Treset se može nabaviti u svim vrtnim centrima. Za suvremeni izgled kombinirajte s Zenturo Perfo trakama.

Zenturo Super s kamenom od lave za impozantan vrt

Tamnije nijanse kamena od lave pružaju veličanstveni kontrast prema zelenilu vrta. Postavljen u Zenturo/Zenturo Super ogradnom zidu, dodaje snažan i izuzetno suvremen element svakom prostoru.

SAVJET Antracit boja Zenturo/Zenturo Super odlično se uklapa s bojom kamena od lave.

Zenturo panelima pretvorite svoj vanjski prostor za sjedenje u dnevni boravak

Želite li proširiti prostor Vašeg doma u vrt ili na terasi? Zenturo/Zenturo Super Vam nudi najbolje rješenje ograde koja osigurava privatnost. Popunite svoju Zenturo ogradu prema vlastitom ukusu i uživajte u bezbrižnim objedima i odmoru na otvorenom zraku. Izaberite Zenturo ili Zenturo Super ovisno o veličini i vrsti ispune.

SAVJET Izborom treseta ili kamenčića, Vaš će vrt dobiti još prirodniji karakter.

Zenturo s bambusom za bogati, tropski vrt

Bambus je idealno rješenje za one koji vole “svjetski vrt” s tropskim karakterom. Popunite svoj Zenturo/Zenturo Super zid s bambusom i uživajte u svojoj prirodnoj ogradi.

SAVJET Poredajte bambus vodoravno. Ispuna od kokosovih kora također daje egzotični naglasak.

Zenturo s panjevima i granjem za topao i prirodan vrt

Stilski, diskretan i izuzetno prirodan. Poredajte guste panjeve u svoj Zenturo/ Zenturo Super zid i tako stvorite prirodnu ogradu koja daje topao i udoban izgled svakom prostoru.

SAVJET Ovo je odličan način kako možete upotrijebiti neželjene panjeva i ostatke iz vašeg vrta.

Montaža Zenturo® i Zenturo® Super ogradnih zidova

Kod montaže Zenturo i Zenturo Super ogradnih zidova potrebno je tek nekoliko koraka predostrožnosti. Dodavanje ispune zahtjeva nešto izmijenjeni pristup.

1/ Montirajte Zenturo/Zenturo Super panele s pravokutnim Zenturo stupovima

Iskopajte rupe
Iskopajte rupe s minimalnim promjerom 40 × 60 cm i 50 do 70 cm duboke (ovisno o visini zida) i s razmakom od c/c od 203 cm. Iskopajte rov najmanje 5 cm dubine između rupa. Širina rova mora biti jednaka širini Zenturo stupova (120 mm). Popunite rov s betonom, batudom, šljunkom, stabiliziranim pijeskom, kaldrmom, starim crijepom ili slično.

Postavite prvi stup i dva paralelna panela
Postavite stup u prvu rupu i izlijte nešto betona. Dodajte dva paralelna panela na stup koristeći višekrake kopče i posebne vijke za montiranje. Poduprite panele na drugom kraju s letvom ili kamenom. Provjerite de je sve točno namješteno vodoravno i okomito. Ispunite prvu rupu s betonom.

NAPOMENA Neka razmak na dnu panela i ispunjenog rova bude što je manje moguć.

Koristite samo pravokutne Zenturo stupove s dimenzijama od 120 × 40 mm / 2 mm debljine zida uz prikladne Zenturo višekrake kopče.

Nikada ne prelazite maksimalnu visinu zida: 200 CM!

Postavite drugi stup i dodajte slijedeća dva paralelna panela
Postavite drugi stup u drugu rupu i izlijte malo betona. Priključite panele 1a i 2a (prednja strana) na drugi stup koristeći višekrake kopče. Onda dodajte panele 1b i 2b (zadnja strana). Poduprite s letvom ili kamenom. Provjerite de je sve točno namješteno vodoravno i okomito. Ispunite drugu rupu s betonom. Ponovite ove korake za ostale stupove.

Uvijek betonirajte stupove u rupu kada postavljate ogradni zid, nikada ih ne stavljajte na gotov temelj! Dužina stupa mora biti jednaka visini Zenturo panela plus najmanje 50 cm.

2/ Popunjavanje Zenturo/Zenturo Super panela

Koristite Zenturo razmaknice
Pazite da Vam se paneli ne smotaju pod težinom ispune. Osigurajte jednak razmak između 2 panela koristeći Zenturo razmaknice. Postavite držače – u okomitom i vodoravnom pravcu – od prilike 50 cm razmakom za laganu ispunu (treset, grančice, itd.) s otprilike 30 cm razmaka za težu ispunu (kamen, itd.)

NAPOMENA Uvijek postavite sidra oko varova tako da se ne mogu pomicati.

Ove upute za montiranje možete također naći na stranicama:

Obvezno se je strogo pridržavati ovih uputa dok montirate ogradni zid s Zenturo panelima.

Popunjavanje prostora između dva panela

Nakon što se beton stegne možete krenuti s ispunjavanjem prostora između panela:

  1. Postavite prvi red Zenturo razmaknica na dnu panela
  2. Postavite drugi red razmaknica iznad prvog reda
  3. Ispunite zid tik do drugog reda razmaknica
  4. Postavite treći red razmaknica
  5. Ispunite tik do ovoga reda

Nastavite na ovaj način dok potpuno ispunite zid te postavite red Zenturo razmaknica na vrh.

Ispune
Ispuna je izvrstan način na koji možete dodati svoj osobni detalj ogradnom zidu. Ispunite zid s kamenčićima, kamenom lavom, panjevima, tresetom, lomljenim staklom, kamenim pločama itd. Potražite u prirodi oko sebe stvarno originalnu ideju. Razne ispune su dostupne u specijaliziranim trgovinama i trgovinama građevinskog materijala.

Tehnički podaci

Zenturo® panel 3 veličine mreža: 100 × 100 / 100 × 50 / 50 × 50 mm

Betafence je vodeći svjetski proizvođač ogradnih sustava, proizvoda za kontrolu pristupa i sustava detekcije. Sve tvrtke Betafence grupe i imena proizvoda su zaštićeni znakovi Betafence holdinga. Modifikacije na proizvodima, njihov asortiman i konfiguracije ovisne su o izmjenama i moguće su bez prethodne najave.

Izvor: ETAFENCE HRVATSKA d.o.o.

BETAFENCE HRVATSKA d.o.o.
BETAFENCE HRVATSKA d.o.o.
Prodaja i ugradnja na području cijele Hrvatske i BiH.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi