Novi automatizirani ventilacijski sistem za kontrolirano prozračivanje obiteljskih kuća, koji omogućuje znatne uštede energije.

ZAŠTO PROZRAČIVATI

Kod nedostatnog prozračivanja zatvorenih stambenih prostora vrlo se brzo dostižu nedopuštene granice štetnog ugljičnog monoksida (CO2). AERA – sistem za kontrolirano prozračivanje stambenog prostora osigurava redovito i trajno smanjivanje štetnih tvari, vlage i neugodnih mirisa u zraku, koji škode našem zdravlju te omogućava postizanje osnovnih higijenskih standarda.

Disanjem, znojenjem, kuhanjem, tuširanjem i kupanjem dnevno se u slučaju prosječne četveročlane obitelji ispusti 10 l vode u obliku pare u zrak. U slučaju nedovoljnog prozračivanja ta para ostaje u stambenom prostoru. Posljedica: kondenzacija.

AERA sistem za kontrolirano prozračivanje trajno regulira prijeko potrebno prozračivanje u svakom stambenom prostoru. Na taj način osigurava optimalan odnos izmjene svježeg zraka, koji jamči zdravlje stanara i uštede energije za grijanje.

U svakom stambenom prostoru prozračuje se samo onoliko koliko je potrebno. Manje upotrebljavani prostori prozračuju se manje nego primjerice više upotrebljavani prostori u obiteljskoj kući. Na taj način topli zrak ne izlazi iz stambenog prostora nepotrebno.

PREDNOSTI

 • automatski reguliran dovod i odvod zraka sa senzorima za vlagu; bez električnog napajanja
 • ventilator s kontinuiranom regulacijom tlaka
 • smanjena oštećenja stambenog prostora (žbuka, plijesan i sl.) zbog stalne izmjene zraka
 • jednostavna i brza montaža
 • kratki kanali za dovod zraka
 • vatrootporan i tehnički provjeren sistem
 • ušteda energije zbog zatvorenih prozora (ušteda do 5 kWh/m² a)

KORISTI

 • zdrav zrak u stambenom prostoru omogućuje veću učinkovitost stanara
 • optimalna regeneracija organizma prilikom spavanja
 • stanari uopće ne trebaju skrbiti za prozračivanje prostora (otvaranje prozora primjerice) jer su higijena i čistoća zraka u stambenom prostoru osigurani
 • bez dodatnih troškova čišćenja i održavanja sistema za ventiliranje

DJELOVANJE

Schiedel Aera sistem za kontrolirano prozračivanje je samo-regulacijska naprava za prozračivanje sastavljena od vertikalnog odvodnog kanala s prijelaznim elementom iznad ploče, horizontalnih razvodnih cijevi za odvod zraka, higrometrično reguliranih dovodnih (na vanjskim zidovima) i odvodnih elemenata (na odvodnom kanalu) i ventilatora.

STRUKTURA SISTEMA

 1. toplinski i zvučno izoliran element za dovod svježeg zraka s integriranim higro senzorom
 2. odvodni element za odvod zraka s integriranim higro senzorom
 3. plašt ventilacijskog kanala dimenzija 28×28 cm, visine 33 cm
 4. element s prigušivačem zvuka koji se ugrađuje između etaža, te na vrhu ventilacijskog kanala
 5. toplinski i zvučno izoliran ventilator s kontinuiranom regulacijom tlaka
 6. fleksibilna cijev s toplinski izoliranim priključkom
 7. univerzalni element za krovni opšav s pokrovom protiv padalina

Elementi za dovod svježeg zraka ugrađuju se u sve dnevne i spavaće prostorije. Jedan dovodni element dovoljan je za prostor površine 25 m². U prostorijama veće površine (primjerice u glavnom dnevnom boravku) preporučljivo je ugraditi dodatni dovodni element.

Elementi za odvod zraka ugrađuju se u prostore u kojima je povećana količina vlage u zraku (kuhinje, kupaonice, wc-i i sl.)

Sistem za kontrolirano prozračivanje Schiedel AERA namijenjen je za obiteljske kuće, odnosno za jedan stan. Kako bi se osigurala pravilna ventilacija stana ili kuće, stambena površina ne smije biti veća od 180 m². Prilikom projektiranja potrebno je pripaziti da su odvodne zone u blizini vertikalnog kanala kako bi horizontalno odvodni kanali bili što kraći, te da se izbjegne ugradnja takvih dodatnih kanala.

Više:

SCHIEDEL - PROIZVODNJA DIMNJAKA d.o.o.
SCHIEDEL - PROIZVODNJA DIMNJAKA d.o.o.
Prodaja na području cijele Hrvatske putem ovlaštenih Schiedelovih partnera (350 trgovina).
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi