NESMETANO ODZRAČIVANJE:

Dovođenje i odvođenje zraka u ili iz stanova je od sve većeg značenja zbog povećane nepropusnosti suvremenih konstrukcija prozora i vrata. Nepostojanje propuha kod tih prozora i vrata bez sumnje predstavlja važan tehnički napredak.

S druge strane, kod nepropusnih prozora i vrata više nije osigurano potrebno obnavljanje potrošenog zraka u prostoriji. Stoga obnovu zraka u prostoriji moraju preuzeti odgovarajuća postrojenja za prozračivanje. Prema današnjem stanju građevinske tehnike, postrojenja za odzračivanje su prije svega potrebna u sanitarnim prostorijama bez prozora, kuhinjskim nišama i prostorima za grijanje.

Osnovu svih Schiedelovih sustava za prozračivanje Sine serijski izrađeni fazonski blokovi od laganog betona. Oni se izrađuju u različitim svijetlim dimenzijama presjeka i debljinom vanjskih stijenki od 2.5 cm (potreban je dodatni obzid) i kod jedinstvene građevinske visine od 33 cm. Kod obje izvedbe potrebno je obratiti pozornost na odnosne lokalne zakonske odredbe i otpore vođenja topline odn. otpornost na vatru!

POSTROJENJE ZA PROZRAČIVANJE S TERMIČKIM UZGONOM:

Prednost, koju nude postrojenja za prozračivanje. koja rade na načelu termičkog uzgona je vrlo jednostavna izvedba. Ne sadržavaju nikakve pokretne dijelove. pa stoga ne zahtijevaju nikakvo održavanje i potpuno su tiha.

Termički uzgon ovisi o razlici temperature između prostora u koji je potrebno dovesti zrak iz okoline. Radna sposobnost tih postrojenja je prirodno ograničena veličinom termičkog uzgona. Međutim, prednosti na osnovu nepostojanja potrebe održavanja i tihog rada, trebale bi se iskorištavati tako dugo dok zbog termičkog uzgona postoji dovoljni u5inak prozračivanja.

Postrojenja za prozračivanje s termičkim uzgonom primjenjuju se prije svega za odzračivanje sanitarnih prostorija koja se nalaze unutar stambenog objekta s najviše 8 katova. Kod većih zgrada i kod nepovoljnih preduvjeta za prozračivanje, kao §to su stanovi bez poprečnog dovođenja zraka i kod osobito nepropusnih prozora, svrhovita je ugradnja postrojenja za prozračivanje s mehaničkim usisavanjem.

TEHNIČKI DETALJI

PRODAJNI PROGRAM

Više:

Izvor: SCHIEDELPROIZVODNJA DIMNJAKA d.o.o.

SCHIEDEL - PROIZVODNJA DIMNJAKA d.o.o.
SCHIEDEL - PROIZVODNJA DIMNJAKA d.o.o.
Prodaja na području cijele Hrvatske putem ovlaštenih Schiedelovih partnera (350 trgovina).
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi