Gradnja samostojećeg dimnjaka od armiranog betona prilično je složena zbog vitke i iznutra šuplje konstrukcije. Izuzetno dugotrajana i teška je izrada oplate koja može biti jednostrana i dvostrana. Zbog dogotrajnog oblaganja, armiranja i betoniranja, izvođenje radova napreduje veoma polagano.

Gradnja kompletnog samostojećeg dimnjaka od montažnih elemenata skraćuje vrijeme izgradnje dimnjaka na gradilištu, a i ušteda materijala je veća. Iz konstrukcije kompletnog dimnjaka isključeni su oni slojevi koji su praktički nepotrebni, a koji produžuju vrijeme izgradnje i povečavaju materijalne troškove. Usprkos pojednostavljenju, samostojeći dimnjak od montažnih elemenata sačuvao je sve zahtijevane kvalitete obzirom na konstrukciju i funkcionalnost.

Sastavni dijelovi TmpD dimnjaka su:

  • TmpD nosivi plašt
  • Toplinska izolacija
  • Cijev iz nerđajućeg čelika

TmpD nosivi plašt
Izrađen je na industrijski način u specijalnim kalupima od visokokvalitetnog armiranog betona.

Toplinska izolacija
Izrađena je od negorivog, prema temperaturama postojanog tervola koji je zbog lakšeg ovijanja oko keramičke cijevi još i dodatno nažlijebljen.Tervol ploče, osim toplinske izolacije, omogućavaju i elastično dilatiranje keramičke cijevi.

Cijev iz nerđajućeg čelika
Izrađena je od visokokvalitetnog nerđajućeg čelika W.Nr. 1.4571, postojanog prema kiselinama i temperaturama, zavarenog i oblikovanog prema najsuvremenijim postupcima

TEHNIČKI DETALJI

Kombinacije jednostrukih dimnjaka

Dopuštene visinske vrijednosti tipskih TmpD dimnjaka

S dodatnim ojačanjima (ojačanja u vanjskom dijelu dimnjaka), dopuštene visine se mogu povećati, što je potrebno razraditi za svaki dimnjak zasebno.

PRODAJNI PROGRAM

JEDNOSTRUKI TmpD DIMNJAK-IZVEDBE

SCHIEDEL - PROIZVODNJA DIMNJAKA d.o.o.
SCHIEDEL - PROIZVODNJA DIMNJAKA d.o.o.
Prodaja na području cijele Hrvatske putem ovlaštenih Schiedelovih partnera (350 trgovina).
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi