Sistemi dimnjaka s cijevima iz nehrđajućeg čelika.

Troslojni etažni dimnjak svojim tehnološkim rješenjem nadopunjuje dosadašnju tehnologiju gradnje montažnih dimnjaka. Vrhunska kvaliteta bila je temeljna odrednica njegove proizvodnje.

Proizvodnju VEMDO dimnjaka uvjetovao je nagli razvoj uređaja za točenje (kućnih peći, ložišta za centralno grijanje) na kruto, tekuće i plinovito gorivo, sve veći zahtjevi za racionalnu potro§nju goriva, praćenje suvremene tehnologije građenja, ekološki zahtjevi, te konačno sve veća potreba za sanacijama i rekonstrukcijama postojećih dimovodnih sustava.

Da bi zadovoljili sve navedene uvjete u tehničkom i kvalitativnom pogledu, potrebno je ispuniti mnoge zahtjeve. a ponajprije:

  1. funkcionalnost u odnosu na zahtjeve ložišta
  2. vatrootpornost
  3. neporoznost
  4. trajan i pouzdan materijal
  5. ekonomičnu proizvodnju
  6. prihvatljivu cijenu
  7. pojednostavljenu kvalitetnu ugradnju u nove i postojeće objekte

Pogodan je za sve vrste goriva, a posebno za ložišta na ulje i plin. Etažni dimnjak uklapa se u tendenciju montažnog sistema građenja, koji osigurava ujednačenu kvalitetu izrade i veću brzinu građenja.

Pogodan je za sve vrste objekata s naglaskom na višekatne i višestambene objekte.

SASTAVNI DIJELOVI ETAŽNOG (VEMDO) DIMNJAKA:

  • unutarnja vatro i kiselootporna cijev iz nehrđajućeg čelika zavarena plazmom; otporna na tlačne promjene i malog hidrauličkog otpora zbog glatkoće stjenke što uz brzo zagrijavanje cijevi daje potreban uzgon
  • toplinska izolacija od kamene vune, debljine 2,5 cm koja sprečava prebrzo hlađenje dimnih plinova i štiti betonski plašt od toplinskih promjena
  • betonski plašt izrađen iz pjena betona što mu omogućava malu specifičnu težinu dok mu glatkoća vanjskih površina daje mogućnost fine i brze obrade nakon montaže (kitanje i bojanje)

TEHNIČKI DETALJI

Visina priključka za ložište izrađuje se prema potrebnoj visini kako je predviđeno u projektu, kao i smjer, promjer i kota priključka.

PRODAJNI PROGRAM

IZRADA PREMA NARUDŽBI

Schiedel etažni dimnjaci proizvode se prema projektu tako da su dužine elemenata prilagođene visinama etaža u objektu, a priključci za ložišta i vratašca izrađeni su na predviđenim (projektiranim) visinama i stranama.

Priključci za ložišta mogu biti istog promjera kao i vertikala ili su već prilagođeni prema zahtijevanom promjeru ložišta. Moguće se je u potpunosti prilagoditi zahtjevima projektanata i naručioca.

Isporuka Schiedel etažnih dimnjaka moguća je u najkraćem vremenu i prema posebnim zahtjevima izvedbenih projekata.

SCHIEDEL - PROIZVODNJA DIMNJAKA d.o.o.
SCHIEDEL - PROIZVODNJA DIMNJAKA d.o.o.
Prodaja na području cijele Hrvatske putem ovlaštenih Schiedelovih partnera (350 trgovina).
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi