Sistemi dimnjaka s cijevima iz tehničke keramike.

Gradnja samostojećeg dimnjaka od armiranog betona prilično je složena zbog vitke i iznutra šuplje konstrukcije. Izuzetno dugotrajna i teška je izrada oplate koja može biti jednostrana i dvostrana. Zbog dugotrajnog oblaganja, armiranja i betoniranja, izvođenje radova napreduje veoma polagano.

Gradnja kompletnog samostojećeg dimnjaka od montažnih elemenata skraćuje vrijeme izgradnje dimnjaka na gradilištu, a i ušteda materijala je veća. Iz konstrukcije kompletnog dimnjaka isključeni su oni slojevi koji su praktički nepotrebni, a koji produžuju vrijeme izgradnje i povećavaju materijalne troškove.

Usprkos pojednostavljenju, samostojeći dimnjak od montažnih elemenata sačuvao je sve zahtijevane kvalitete obzirom na konstrukciju i funkcionalnost.

SASTAVNI DIJELOVI TmpD DIMNJAKA SU:

  • TmpD nosivi plašt
  • Toplinska izolacija
  • Keramička cijev

TmpD NOSIVI PLAŠT
Izrađen je na industrijski način u specijalnim kalupima od visokokvalitetnog armiranog betona.

TOPLINSKA IZOLACIJA
Izrađena je od negorivog, prema temperaturama postojanog tervola koji je zbog lakšeg ovijanja oko keramičke cijevi još i dodatno nažlijebljen. Tervol ploče, osim toplinske izolacije, omogućavaju i elastično dilatiranje keramičke cijevi.

KERAMIČKA CIJEV
Izrađena je od visokokvalitetne tehničke keramike koja ne propušta plinove, postojana je prema kiselinama i temperaturama, te ima visoku tvrdoću. Posebno oblikovani zub osigurava, uz upotrebu posebnog veziva-Schiedel kita sigurno brtvljenje sastavljenih cijevi.

TEHNIČKI DETALJI

Kombinacije jednostrukih dimnjaka

Posebne izvedbe

U noseći plašt TmpD dimnjaka, pomoću posebnih odstojnika, moguće je ugraditi jednu ili više vertikala dimovodnih cijevi manjih presjeka.

Dopuštene visinske vrijednosti tipskih TmpD dimnjaka

S dodatnim ojačanjima (ojačanja u vanjskom dijelu dimnjaka), dopuštene visine se mogu povećati, što je potrebno razraditi za svaki dimnjak zasebno.

PRODAJNI PROGRAM

SCHIEDEL - PROIZVODNJA DIMNJAKA d.o.o.
SCHIEDEL - PROIZVODNJA DIMNJAKA d.o.o.
Prodaja na području cijele Hrvatske putem ovlaštenih Schiedelovih partnera (350 trgovina).
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi