Sistemi dimnjaka s cijevima iz tehničke keramike.

TROSLOJNA IZVEDBA

Schiedelov izolirani dimnjak s prozračivanjem s unutrašnje strane je sistem izrađen od serijski proizvedenih elemenata koji su točno prilagođeni jedan na drugoga, a čini ga:

KERAMIČKA CIJEV

Okrugla unutarnja cijev izrađena je od visokokvalitetne tehničke keramike. Njezine osobine prilagođene su specijalnim zahtjevima suvremene dimnjačke tehnike. Odlikuje se visokom postojanošću na temperaturu i temperaturne promjene. Izvanredno je otporna na kiseline, izuzetno nepropusna i stabilna. Njena masa koju je potrebno zagrijati je mala pa brzo postiže radnu temperaturu. Sukladna je normi EN 1457 kl. A1N1.

IZOLACIJA

Izolacija od plošno savitljive mineralne vune u cijelosti zatvara unutarnju cijev. Ona jamči osobine toplinske izolacije dimnjaka u skladu s grupom otpora prolaza topline. Sukladna normi HR DIN 4102-1. Oblik i dimenzije izolacijskih ploča prilagođeni su za Schiedelove izolirane dimnjake s prozračivanjem s unutrašnje strane. Zbog posebnog oblika profiliranja s klinastim prorezima, Schiedelova izolacija točno pristaje na okrugli presjek unutarnje cijevi i plašta.

PLAŠT

Plašt je izrađen od laganog betona. Njegova geometrija omogućavaj prozračivanje izolacijskog sloja s unutrašnje strane. Istovremeno se vrši sigurno centriranje stupa unutarnje cijevi i izolacijskog sloja. Sukladan je normi EN 12446. Mala specifična težina materijala od kojeg je izrađen čini ga jednostavnim za rukovanje i sastavljanje. Kod dimnjaka s više odvodnih kanala, prezid u plaštu pouzdano dijeli pojedine kanale.

DODACI-DODATNI ELEMENTI

Dodaci-dodatni elementi su sastavni dijelovi dimnjačkog sistema koji uz osnovne sastavne dijelove omogućuju njegovu besprijekornu funkciju, te jednostavnu i brzu montažu, a isporučuju se pojedinačno ili u paketima.

TEHNIČKI DETALJI

Konstrukcija Schiedel izoliranog dimnjaka s prozračivanjem sa unutrašnje strane (shematski prikaz)

PRODAJNI PROGRAM

Jednostruki bez ventilacije

Jednostruki sa ventilacijom

SCHIEDEL - PROIZVODNJA DIMNJAKA d.o.o.
SCHIEDEL - PROIZVODNJA DIMNJAKA d.o.o.
Prodaja na području cijele Hrvatske putem ovlaštenih Schiedelovih partnera (350 trgovina).
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi