Hidrofobno zaštitno sredstvo za lakše odstranjivanje grafita.

Područja primjene

STIGOGRAF je namjenjen za zaštitu od grafita mineralnih građevinskih materijala poput betona, cigle, vapnenca, prirodnog i umjetnog kamena, žbuka, klasičnih bojanih fasada i dr. Omogućit će lakše odstranjivanje grafita i drugih nečistoća sa zidova, skulptura i spomenika. Na površinama s velikim porama ili grubim površinama, STIGOGRAF koristiti tek nakon provjere na probnoj površini.

Opis proizvoda

Vodena otopina polisiloksana s funkcionalnim grupama.

Svojstva

STIGOGRAF je jednokomponentan proizvod, jednostavan za uporabu. Nakon sušenja, promjene na površini su neznatne. Postojan je na UV. Otporan na utjecaj atmosferilija. Znatno smanjuje upijanje vode i štetnih tvari u podlogu, a ne utječe na paropropusnost. Sprećava prodiranje grafita u podlogu i time olakšava njihovo odstranjivanje.

Priprema podloge

Podloga mora biti čvrsta, čista, bez tragova masnoća, otprašena i suha, te imati sposobnost upijanja. Prije primjene STIGOGRAFA, dijelove koji se ne tretiraju, poput prozora, prozorskih okvira, lakiranih površina i sl., treba prekriti zaštitnom folijom.

Nanošenje

STIGOGRAF je pripremljen za upotrebu. Nanosi se prskanjem, valjkom ili četkom u debljem sloju. Potrebna su najmanje dva sloja. Drugi sloj nanosi se na svjež prvi sloj – mokro na mokro. Površinu treba zasititi STIGOGRAFOM kako bi se grafiti kasnije mogli u potpunosti odstraniti. Optimalna temperatura za izvođenje radova je od + 5ºC do +30ºC. Zaštititi od kiše i direktnog sunčevog zračenja prvih 8 – 10 sati nakon završetka radova.

Odstranjivanje grafita

Grafite je moguće odstraniti vrućom vodom ili vrućom parom iz visokotlačnog perača (npr. 90ºC i 20 bara). Nakon odstranjivanja grafita i sušenja potrebno je ponoviti tretman sa STIGOGRAFOM.

Potrošnja

Potrošnja ovisi o upojnosti podloge, te ju treba utvrditi testiranjem na manjoj površini materijala koji će biti tretiran. Okvirna potrošnja je 0,1 – 1,0 l/m2

Tehnički podaci

  • Boja Žučkasta
  • Gustoća ≈ 1,0 g/cm3
  • pH vrijednost ≈ 7,0

Pakiranje

Plastična boca od 1 l, plastični kanistar od 5 l i 10 l.

Skladištenje

Skladištiti na temperaturi od +5ºC do +30ºC u dobro zatvorenoj ambalaži. Zaštititi od izlaganja izravnom sunčevom zračenju. Čuvati od smrzavanja!

Trajnost

1 godina u originalnom tvorničkom pakiranju

Mjere sigurnosti

STIGOGRAF nema posebnih mjera sigurnosti! Za detaljne informacije vidi Sigurnosno tehnički list.

STIG INŽENJERING d.o.o.
STIG INŽENJERING d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja preko partnera na području cijele Hrvatske, BiH te Crne Gore.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi