LIPOVICA, kao vodeći proizvođač aluminijskih lijevanih radijatora, oduvijek je veliku pozornost posvećivala potrebama i željama kupaca te kretanjima na tržištu. Rezultat takve orijentacije jesu Solar+ i Orion+ radijatori.

To su radijatori SOLAR i ORION projektirani na način koji omogućava elegantan i jednostavan priključak na instalacije izveden u podu ili u zidu te s ugrađenim regulacijskim ventilom s lijeve ili desne strane.

Za svaki tip radijatora SOLAR ili ORION na raspolaganju su četiri inačice proizvoda Solar+ ili Orion+ sa sljedećim oznakama:

  • DP – ugradbeni ventil s desne strane; priključak za instalaciju u podu
  • DZ – ugradbeni ventil s desne strane; priključak za instalaciju u zidu
  • LP – ugradbeni ventil s lijeve strane; priključak za instalaciju u podu
  • LZ – ugradbeni ventil s lijeve strane; priključak za instalaciju u zidu

Svaki radijator Solar+ ili Orion+ sastoji se od dva odgovarajuća članka radijatora koji u donjem dijelu imaju ugrađene zaporne ventile.

Navedeni zaporni ventili omogućuju priključak radijatora na instalaciju grijanja ili isključenje radijatora iz instalacije grijanja, a pomoću odgovarajućeg “fitinga” mogu se priključiti na sve vrste cijevnih instalacija. Sama konstrukcija omogućava optimalno udaljavanje radijatora od zida ili poda.

U gornjoj glavčini radijatora nalazi se ugradbeni ventil koji zahvaljujući svojoj konstrukciji omogućava balansiranje sustava i vrlo preciznu ručnu ili automatsku regulaciju protoka vode kroz radijator (slika 1).

Ugradnja

Solar+ i Orion+ radijatori odlikuju se jednostavnom ugradnjom i jednostavnim spajanjem na odgovarajući tip radijatora. Za to su potrebne dvije obične radijatorske spojnice sa brtvama pomoću kojih se Solar+ i Orion+ radijatori spajaju sa standardnim Orion ili Solar radijatorima. Standardni radijator dodaje se uvijek nasuprot ugradbenom ventilu (slika 1). Zbog optimalnog iskorištenja Solar+ i Orion+ radijatora preporuča se ugradnja termostatske glave na ugradbeni ventil. Napominjemo da je na ugradbeni ventil moguća montaža isključivo DANFOS termostatske glave.

Napominjemo: razmak polaza i povrata je 80 mm. Polaz je vanjski članak, unutarnji je povrat.

Kvaliteta

Kao i ostali proizvodi iz proizvodnig programa Lipovica Orion+ i Solar+ radijatori odlikuju se vrhunskom kvalitetom i trajnošću. Ugrađene komponente i materijali pomno su birani i kontrolirani, a ujednačenost kvalitete proizvoda jamči certifikat osiguranja kvalitete ISO 9001:2000.

Jamstvo

Za sve modele radijatora Orion+ i Solar+ , jamstvo je dvanaest godina uz uvjet da je montaža stručno izvedena i da je upotreba sistema grijanja ispravna. Za ugrađeni ventilski sklop, jamstvo je osamnaest mjeseci.

Orion+ i Solar+ radijatori pakirani su u kartonsku kutiju kao set koji se sastoji od dva članka odgovarajućeg radijatora kompletiranih s priključcima za pod ili zid te s ugradbenim regulacijskim ventilom koji je potrebno montirati na radijator s lijeve ili desne strane. Na svakom pakiranju jasno je naznačen tip i vrsta proizvoda od kojeg se samo pakiranje sastoji.

Sve tehničke i ostale informacije koje nisu ovdje navedene, pronaći ćete na stranicama radijatora ORION i SOLAR

Izvor: LIPOVICA d.o.o.

LIPOVICA d.o.o.
LIPOVICA d.o.o.
Proizvodi se mogu kupiti kod velikih ugovornih partnera diljem Hrvatske.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi