Hidrofobno i oleofobno zaštitno sredstvo.

Područja primjene

STIGOGRAN W je impregnacijsko sredstvo za zaštitu alkalnih građevnih materijala od upijanja vode i ulja. Pogodan je za primjenu na prirodnom kamenu (npr. mramor, travertin i granit) ili umjetnom kamenu, betonu, za mineralne žbuke, opeku, klinker i neglazirane pločice. STIGOGRAN W primjenjuje se za obradu podova i radnih ploha u kućanstvu i industriji, prozorskih klupčica, fasada, spomenika i dr.

Opis proizvoda

Vodena emulzija, mješavina fluorida, silana i siloksana.

Svojstva

Uz hidrofobno svojstvo odlikuje se također oleofobnim svojstvom. Duboko prodire u podlogu. Podloge obrađene STIGOGRANOM W postaju odbojne za vodu, ulje, masnoće i nečistoće, što omogućuje lakše uklanjanje mrlja s podloge i lakše održavanje. Osigurava pouzdanu i dugotrajnu zaštitu od šteta koje može nanijeti smrzavanje, od „cvjetanja“, od unosa štetnih tvari i mikroorganizama. Pore podloge ostaju otvorene, tako da na paropropusnost gotovo nema utjecaja. Blago naglašava nijansu materijala. Efekt odbojnosti vode i ulja postiže nakon 24 sata.

Priprema podloge

Podloga mora biti potpuno suha, čvrsta, čista, bez tragova masnoća, otprašena, te imati sposobnost upijanja. Potpuno suha podloga, bez vode u kapilarama, omogućuje što dublje prodiranje STIGOGRANA W u podlogu, čime se osigurava pouzdanost i dugotrajnost vodoodbojnog i uljeodbojnog efekta.

Nanošenje

STIGOGRAN W je pripremljen za upotrebu. Kod dužeg skladištenja, prije upotreba promješati. Nanijeti ga na podlogu u tanjem sloju valjkom, kistom ili prskanjem. Prilikom obrade glatkih, poliranih površine, pričekati nekoliko minuta nakon nanošenja i dobro utrljati pamučnom ili drugom mekanom tkaninom. Uglavnom je dovoljan jedan sloj. Optimalna temperatura za izvođenje radova je od +5ºC do +25ºC. Zbog blagog naglašavanja nijanse materijala, poželjno jeprovesti probno nanošenje i provjeriti učinkovitost proizvoda.

Potrošnja

Potrošnja ovisi o upojnosti i hrapavosti podloge, te ju treba utvrditi testiranjem na manjoj površini materijala koji će biti tretiran. Okvirna potrošnja za srednje upojne podloge je 0,15 – 0,5 l/m2

Tehnički podaci

Pakiranje

Plastična boca od 1 l, plastični kanistar od 3 l i 5 l.

Skladištenje

Skladištiti na temperaturi od +5ºC do +25ºC u dobro zatvorenoj ambalaži. Zaštititi od izlaganja izravnom sunčevom zračenju. Čuvati od smrzavanja!

Trajnost

1 godina u originalnom tvorničkom pakiranju

Mjere sigurnosti

Nema posebnih mjera sigurnosti. Za detaljne informacije vidi Sigurnosno tehnički list.

STIG INŽENJERING d.o.o.
STIG INŽENJERING d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja preko partnera na području cijele Hrvatske, BiH te Crne Gore.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi