Lindab proizvodi LindabConstruline® proizvode sa linijom proizvoda u Mađarskoj koja odgovara svjetskim standardima. Ova proizvodna linija je jedinstvena u cijeloj Europi, a izvrstan švedski čelik garantira visoki kapacitet nosivosti tanko-zidnih profila, koji su temelj lakih čeličnih konstrukcijskih metoda.

Zahvaljujući visokoj snazi čelika, kapacitetu nosivosti i čvrstoći istih, ti proizvodi udovoljavaju najbitnijim zahtjevima i propisima Eurocode-a. Ova linija proizvoda nudi širok spektar profila i prikladnih greda za krov, vanjske zidove i unutarnje zidove.

PROIZVODNI PROGRAM

Z-C-U profili (grede) mogu se koristiti kao sekundarne nosive strukture (sustav greda) industrijskih i komercijalnih halnih zgrada napravljenih od čeličnih ili armiranih konstrukcija, a također se mogu koristiti i kao primarna nosiva struktura kuća čeličnog okvira i drugih specijalnih čeličnih konstrukcija.

Probušene grede mogu se naručiti sa okruglim ili ovalnim rupama.

CONSTRULINE – Z PROFILI

Z-profili obično se koriste kao sekundarni nosivi strukturalni elementi na krovovima i zidovima (grede). Obodi profila su različitih širina kako bi omogućile pripremu preklapajućih spojeva rotirajući profile za 180 stupnjeva. Z-profili su dostupni u visinama od 100, 120, 150, 200, 250, 300 i 350 mm; i debljini materijala od 1,0 do 3,0 mm ovisno o sekcijskoj visini.

STANDARDNA POZICIJA “Z” PROFILA

Upozorenje! Nikad ne stavljajte Z-profile s gornjim obodom okrenutim nasuprot liniji grebena.

CONSTRULINE – C PROFILI

C-profili mogu se koristiti kao prozorski i vratni okviri u industrijskim halama čija je primarna struktura napravljena od čelika ili armiranog betona, ili kao sekundarni potporni sistem struktura unutarnjih zidova. Obodi C-profila slično kao kod Z-profila – su različitih širina, no ne mogu se spajati preklapanjem. Kako bi riješili taj problem, poboljšali smo drugi tip profila zvan CI – koji ulazi u C-profile.

C-profili su dostupni u 8 različitih visina od 70 do 350 mm, i debljina od 0.7-3.0 mm.

LindabConstruline – CI – spojni profili

CI-spojni profili su razvijeni samo kako bi bili longitudinalno spojni strukturni dijelovi (“rukav”) za C-profile. U isto vrijeme, mogu se koristiti u prilikama koje bi inače zahtijevale C-profil, ali visina ili širina sekcije to ne dozvoljava.

CONSTRULINE – U PROFILI

U-profili mogu se koristiti na mnogo načina. Koristeći ih, konstrukcija pregradnih zidova, dimno-odvajajućih zidova ili zavjesnih zidova može biti laka pir projektiranju i izvedbi. Njihove strukturalne mogućnosti, niska vlastita težina i visoka nosivost tereta, mogu biti iskorištene kod izvedbe pregradnih zidova s visinom većom od 3.0 m.

UPOTREBA

Z-profili najčešće se koriste kao krovne grede ili zidni opasači.

C-profili imaju najčešću upotrebu kao prozorni ili vratni okviri u čeličnim i armiranim konstrukcijama, te kao sekundarna potpora unutarnjim zidnim konstrukcijama.

U-profili imaju najbolju primjenu kod izvedbe kompletnih unutarnjih particija, pregradnih zidova, dimnih ili zavjesnih zidova.

PREDNOSTI

  • Jedinstvena proizvodna linija u Europi
  • Izvrstan švedski sirovi materijal od visoko kvalitetnog čelika
  • Nosivi kapacitet i čvrstoća profila udovoljavaju najvišim zahtjevima i propisima Eurocode-a
  • Probušeni profili se mogu naručiti temeljem slike
  • Korištenjem LindabDIMroof 3.1 softvera možete brzo izračunati dimenzije Z i C profila i trapeznih ploča

Izvor: LINDAB d.o.o.

STENAVERT d.o.o.
STENAVERT d.o.o.
Isporuka i montaža na području cijele Hrvatske, Slovenije i BiH.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi