ŽLJEBOVI:

LindabRainline sustav odvodnje ima dva osnovna tipa. Jedan je polukružan, drugi je pravokutan žlijeb. Na oba tipa se može staviti okrugla cijev.

Napomena:
Rok isporuke za cjelokupni sustav odvodnje oborinskih voda u kvadratnom i polukružnom obliku je 3-4 tjedna, osim za polukružni sistem u nominalnoj veličini 150.

Sustav odvodnje postoji u slijedećim veličinama:

R POLUKRUžNI ŽLJEBOVI

OKOMITE CIJEVI:

Okomita okrugla cijev se može staviti na oba tipa žlijeba LindabRainline sustava.

Napomena:
Rok isporuke za sve elemente, osim nominalnog promjera 100, je 3-4 tjedna.

RAINLINESUSTAV ODVODNJE

LindabRainline je kompletan sustav odvodnje oborinskih voda. U proizvodnji ovog sustava Lindab je vodeći na europskom tržištu. Široko iskustvo i znanje stručnjaka u razvoju garantira da kupci dobe lako sastavljiv sistem koji sadrži sve dodatke.

Zahvaljujući dobro osmišljenom sustavu dodataka, proizvodi se mogu sastaviti bez zatvarajućih smjesa, ljepila ili drugih pomoćnih materijala. Zahvaljujući izvrsnom švedskom čeliku, ne iskrivljuje se, ne popušta i ne puca. Lindab daje 15-godišnju garanciju za svaki element sustava,očito stručnjak za konstrukciju i održavanje.

PROIZVODNI PROGRAM

LindabRainline sustav za odvodnju oborinskih voda može se lako i brzo sastaviti bez zatvarajućih smjesa, ljepila ili drugih pomoćnih materijala zahvaljujući našem dobro osmišljenom sustavu dodataka.

LindabRainline sustav odvodnje oborinskih voda nudi široki izbor žlijebova, cijevi i dodataka u različitim bojama i veličinama. Sustav sadrži više od 60 lako sastavljivih dodataka. Dva osnovna tipa su polukružni i pravokutni žljebovi s odgovarajućim dodacima. Na obje varijante se mogu staviti okrugle okomite cijevi. Slaganje sistema je vrlo lako, a rješenje spajanja klik-sistemom znatno ubrzava posao.

Osnovica žlijeba i cijevi je 0.6-0.75 mm debeo vruće valjani pocinčani čelični lim. Obje strane lima pokrivene su sa 35/35 µm debelim višeslojnim premazom, u funkciji visoke zaštite od oštrine vremena. Očekivani životni vijek sustava odvodnje oborinskih voda je 50 godina zahvaljujući posebnom premazu. Sustav odvodnje može se naručiti i od crvenog bakra također.

PALETA BOJA

Sastavni dijelovi sustava za odvodnju oborinskih voda rađeni su u različitim standardima i specijalnim bojama. Koristite paletu boja za odabir boje koja najbolje odgovara vašoj kući i krovu.

Boje na ekranu mogu se razlikovati od stvarnih boja proizvoda, pa preporučamo da koristite Lindabove uzorke boja svaki put kada birate određenu boju za svoju narudžbu.

POSTAVLJANJE

LindabRainline sustav odvodnje može se lako i brzo sastaviti bez zatvarajućih smjesa, ljepila ili drugih pomoćnih materijala, zahvaljujući našem dobro osmišljenom sustavu dodataka.

1. DRŽAĆ ŽLIJEBA (KUKA)

Preporučljivo je obilježiti olovkom – prema slici – mjesto savijanja na držaču da bi žlijeb imao nagib prema vertikalnom oluku. Obilježimo držače brojem. Najmanji preporučeni nagib je 2,5 mm/m. Prvo treba postaviti prvi i posljednji držač, zatim razvući konopac između njih. Poslije toga se montiraju ostali držači, uz konopac. Najveća razdaljina između držača treba biti 80 cm. Preporučljivo je pričvrstiti držače Lindab-vijcima. Ukoliko je žlijeb duži od 10 m, postavlja se s nagibom od centra prema okomitim cijevima, a postavljenim na krajevima žlijeba. Prilikom savijanja moramo paziti da prednji rub žlijeba bude 10 mm niže od zadnjeg ruba. Savijanje će biti lako korištenjem Rainline alata (KBO) za savijanje držača.

2. SPOJNICA ŽLIJEBA I OKOMITE CIJEVI

Obilježite razdaljinu okomite cijevi od kraja žlijeba. Izrežite otvor za priključenje spojnice žlijeba i okomite cijevi (kotlića). Nakon toga savijte sredinu izrezanog ruba koristeći univerzalna kliješta. Pozor! Ne koristiti kutnu brusilicu za izrezivanje. Utisnite rub spojnice, savijene u otvor žlijeba i zatvorite držač spojnice na stražnji rub žlijeba.

3. RUBNI ELEMENT ZA ZATVARANJE

Rubni elementi postavljaju se na slijedeći način: namjestite rubni element na kraj žlijeba i čvrsto pritisnite na mjesto. Udarite rukom dok kraj žlijeba ne sklizne ispod ruba elementa za zatvaranje, a onda ga lagano udarite čekićem dok rubni element nije čvrsto namješten.

4. ŽLIJEB

Ako koristite kuku s oznakom K21 ili K11, nakon postavljanja žlijeba u kuku potrebno je saviti stražnji jezičak preko ruba žlijeba. Kada osiguravate žlijeb, važno je da je spojni remen savijen da drži obod izvan žlijeba. Za nagib krova od 27%,koristi se kuka K11 ZA specijalno nakrivljenu prednju dasku. Ako prednja daska ima drugačiju kosinu, onda mora biti korištena kuka s oznakom K07, te savijena prema naprijed.

5. ELEMENT ZA NASTAVLJANJE

Namjestite stražnji rub elementa za nastavljanje tako da gumena izolacijska traka potpuno prekrije mjesto spajanja. Tada položite prednji rub elementa za spajanje na rub žlijeba. Savijte zatvarajući mehanizm prema naprijed i čvrsto pritisnite. Učvrstite element za zatvaranje uz pomoć pločice.

6. DRŽAČ OKOMITE CIJEVI
Na svaku vertikalnu cijev treba postaviti najmanje dva držača. Razmak među držačima cijevi može biti maksimalno 2 metra. SVSTI držač cijevi učvršćuje se na zidove od opeke ili kamena pomoću klina, a držač SVHA pomoću vijaka.

7. OKOMITA CIJEV

Odredite dužinu od ruba strehe do zida, te prema tablici odredite dužinu elementa za nastavljanje. Element za nastavljanje skratite i postavite pomoću dvije kutne veze (koljeno).

Okomitu cijev postavite na odvodnu cijev i učvrstite vijcima ili zakovicama. Pomičući prema gore postavite okomitu cijev u izlazni kraj kutne veze. Namjestite cijelu cijev u položaj i učvrstite ju držačima cijevi. Ako je cijev spojena direktno u drenažni sistem, morat ćete koristiti filter i BUTK drenažni otpust.

PREDNOSTI

  • Moguća jednostavna i brza montaža
  • Jedinstvena paleta boja i veličina
  • Primjereno za sve tipove krovišta
  • Visok kvalitet
  • 15 godina garancije

SISTEM PREMAZA

Svaki Lindabov proizvod je napravljen od čeličnog lima, koji je vrućim valjanjem pocinčan za odličnu antikoroziju, te premazan specijalnim premaznim sistemom. Ti premazi su čak više otporni na koroziju i ultraljubičasto zračenje, imaju odličnu otpornost na habanje i svojstva zadržavanja boje i estetskog su izgleda. Lako za održavanje i slaganje. Naš sistem premaza nije štetan za okoliš i udovoljava najstrožim međunarodnim propisima.

HBP premaz (rainline-sustav)
Osnovni tretman površine: 275 g/m2 sloj cinka(cca. 20 µm po ploči)

Sistem premaza:

  • dvostrani premaz 100 µm HBP
  • primarni sloj: 6-8 µm na obje strane
  • pasivni sloj: 6-8 µm na obje strane

Sjaj: 35 +/- 5

Izvor: LINDAB d.o.o.

STENAVERT d.o.o.
STENAVERT d.o.o.
Isporuka i montaža na području cijele Hrvatske, Slovenije i BiH.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi