Hidrofobna impregnacija poroznih građevinskih materijala, štiti od utjecaja atmosferilija, mraza i soli.

Područja primjene

STIGOFOB je hidrofobna impregnacija pogodna za mineralne i visoko alkalne, upojne i porozne građevinske materijale: betoni svih vrsta, zidovi od opeke, crijep, zidovi od prirodnog i umjetnog kamena na mineralnoj osnovi, mineralne žbuke i premazi, silikatna opeka, azbestcementne ploče, plinobeton.

Opis proizvoda

Mješavina silana i siloksana u organskom otapalu.

Svojstva

Odlično penetrira u mineralne podloge, visoko otporan na alkalije, površina se malo ili uopće ne mijenja, nema prevlake na površini, učinkovit i na vlažnim podlogama, brzo razvija vodoodbojnosti. Nakon primjene STIGOFOB reagira s vlagom u podlozi i stvara aktivni sastojak. Pore i kapilare su iznutra obložene, ali nisu ispunjene. Time se postiže vodoodbojnost površine, a zadržava paropropusnost. STIGOFOB uspješno produljuje trajnost konstrukcije ograničavajući unos vode i štetnih tvari u materijal. STIGOFOB nije pogodan za nanošenje na gips.

Priprema podloge

Podloga mora biti čvrsta, čista, bez tragova masnoća, otprašena i površinski suha. Prema potrebi površinu oprati vodenim mlazom. Prije primjene STIGOFOBA prozore i druge neupojne površine dobro zaštititi jer proizvod brzo veže i bit će ga izuzetno teško ukloniti. Kapljice otapalom odmah ukloniti s neupojnih podloga.

Nanošenje

STIGOFOB je pripremljen za upotrebu. Najbolje ga je nanositi prskanjem bez prevelikog pritiska. Nanijeti u nekoliko slojeva, obilno, mokro na mokro, do zasićenja podloge. Uglavnom su dovoljne dvije aplikacije za sve podloge. Ne ostavljati dug vremenski razmak između slojeva. Kada podloga upije nanešeni STIGOFOB i bude optički suha, bez vlažnih mrlja i bez sjaja, može se nanijeti slijedeći sloj. Optimalna temperatura za izvođenje radova je od +5ºC do +25ºC.

Potrošnja

Potrošnja ovisi o upojnosti podloge, te ju treba utvrditi testiranjem na manjoj površini materijala koji će biti tretiran. U nastavku su navedene okvirne vrijednosti utroška:

  • Beton: 0,25 – 0,5l/m2
  • Žbuka: 0,5 – 1,0l/m2
  • Silikatna opeka: 0,4 – 0,7l/m2
  • Opeka: 0,4 – 2,0l/m2
  • Plinobeton (siporex): 0,5 – 2,0l/m2
  • Azbestcementne ploče (salonit, eternit): 0,1 – 0,3l/m2
  • Prirodni kamen: 0,05 – 0,3l/m2

Tehnički podaci

Pakiranje

Plastična boca od 1 l, plastični kanistar od 3 l, 5 l, 10 l i 25 l.

Skladištenje

Skladištiti na provjetrenom, hladnom i suhom mjestu, na temperaturi od +5ºC do +30ºC u dobro zatvorenoj ambalaži. Zaštititi od izlaganja izravnom sunčevom zračenju, izvorima topline i iskrenja.

Trajnost

1 godina u originalnom tvorničkom pakiranju

Mjere sigurnosti

STIGOFOB je lako zapaljiv i nadražujuć! Za detaljne informacije vidi Sigurnosno tehnički list.

STIG INŽENJERING d.o.o.
STIG INŽENJERING d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja preko partnera na području cijele Hrvatske, BiH te Crne Gore.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi