Wienerberger i Arhitektonski fakultet promiču energetsku učinkovitost


Zagreb, 14. veljače 2017. – Zagrebački Arhitektonski fakultet u suradnji s glavnim sponzorom Wienerbergerom te ostalim sponzorima organizira stručni skup pod nazivom Energetski visoko učinkovite zgrade – projektiranje i izvedba novih te cjelovita sanacija postojećih zgrada. Predavanja će se održati 23. veljače od 9 do 18 sati, a predavači su renomirani domaći i inozemni stručnjaci koji će svojim znanjem i bogatim iskustvom doprinijeti podizanju svijesti o važnosti energetske učinkovitosti.

O propisima i smjernicama iz područja energetske učinkovitosti zgrada, modeliranju i optimiranju energetske učinkovitosti pri projektiranju novih i cjelovitoj energetskoj sanaciji zgrada te materijalima i proizvodima za postizanje energetski visokoučinkovitih zgrada izlagat će profesori Arhitektonskog, Rudarsko-geološko-naftnog i Građevinskog fakulteta te slovenskog Gradbenog instituta ZRMK uz stručnjake domaćih i međunarodnih tvrtki Wienerberger, Knauf-Insulation, Schöeck, Profine Croatia, Alukonigstahl, AGC Flat Glass Adriatic, Velux Hrvatska, Robert Bosch i Planetaris.


Tomislav Franko, Wienerbergerov product manager za Jugoistočnu Europu

„Predavanje će se posebno fokusirati na detalje izvedbe energetski visokoučinkovitih zgrada i njihovih termotehničkih sustava u odnosu na primjenu alternativnih sustava i obnovljivih izvora energije s izvedenim primjerima. Energetska učinkovitost nije samo pitanje uštede financijskih sredstava, već dalekosežno čuva okoliš i kreira ugodnu atmosferu u stambenom prostoru. Te teme izuzetno su važne za razvoj suvremene gradnje u Hrvatskoj." – izjavio je Tomislav Franko, Wienerbergerov product manager za Jugoistočnu Europu.

„Suradnja Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu i glavnog sponzora Wienerbergera u organizaciji ovog stručnog skupa nastavak je višegodišnje uspješne suradnje. Arhitektonski fakultet kroz edukaciju i ostale aktivnosti djeluje na području promicanja energetske učinkovitost u zgradarstvu pa je stoga cilj ovog stručnog skupa okupiti renomirane predavače te prepoznate domaće i međunarodne tvrtke koje su vodeće u ovom području." – poručio je doc.dr.sc. Zoran Veršić sa zagrebačkog Arhitektonskog fakulteta.


Doc.dr.sc. Zoran Veršić sa zagrebačkog Arhitektonskog fakulteta

Prijava za sudjelovanje na stručnom skupu kao i sve ostale obavijesti nalaze se na www.arhitekt.hr.

Wienerberger je najveći proizvođač opeke u svijetu i vodeći na tržištu crijepa u Europi. Građevinski materijal i sustavna rješenja od opeke predstavljaju zdrav, ekonomičan i energetski učinkovit način života i time pridonose provedbi energetski učinkovitih građevinskih pojmova kao što su niska potrošnja energije, pasivne ili solarne kuće. Životni vijek od najmanje 100 godina daje Wienerbergerovim proizvodima visoku vrijednost.

WIENERBERGER d.o.o.
WIENERBERGER d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Proizvodi su dostupni u cijeloj Hrvatskoj.
{{ errors . name[0] }}
{{ errors . email[0] }}
{{ errors . location[0] }}
{{ errors . phone[0] }}
{{ errors . message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi